Discussion Board

Results 1 to 13 of 13

Hybrid View

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    32

    [moved] register my location (coordinate ) using J2ME code

    Dear SIR
    i success to see tthe coordinate using GPS but how can i read the coordinate in GSM in J2ME
    Example how can i read the coordinte of base sttattion near of me or any tipe of detect location servecise using mobile phone or J2ME emulator
    regards

  2. #2
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Noida, India
    Posts
    3,087

    Re: [moved] register my location (coordinate ) using J2ME code

    Dear SIR
    i success to see tthe coordinate using GPS but how can i read the coordinate in GSM in J2ME
    Example how can i read the coordinte of base sttattion near of me or any tipe of detect location servecise using mobile phone or J2ME emulator
    regards
    You try to get the cell-id of the cell tower near your device using system-properties
    ref to FN Wiki:http://wiki.forum.nokia.com/index.ph..._ID_in_Java_ME

    Then request any open cell-id database over internet to get the location.

    thanks,
    ~Amitabh

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    54

    Re: [moved] register my location (coordinate ) using J2ME code

    Quote Originally Posted by souhir View Post
    Dear SIR
    i success to see tthe coordinate using GPS but how can i read the coordinate in GSM in J2ME
    Example how can i read the coordinte of base sttattion near of me or any tipe of detect location servecise using mobile phone or J2ME emulator
    regards
    Can you please provide me with the code... bcause i m trying the same but m not getting the co-ordinates automatically but manually showng me the location perfect!!!
    i m using code where i m using QualifiedQuardinates....

  4. #4
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Noida, India
    Posts
    3,087

    Re: [moved] register my location (coordinate ) using J2ME code

    Quote Originally Posted by angelvini210 View Post
    Can you please provide me with the code... bcause i m trying the same but m not getting the co-ordinates automatically but manually showng me the location perfect!!!
    i m using code where i m using QualifiedQuardinates....
    On which device are you trying this, what do you mean by "manually showng me the location perfect!" is it the cell info ?
    If you want to capture cell info refer to- http://www.developer.nokia.com/Commu...a_ME_using_CBS
    thanks,
    ~Amitabh
    (Champion of the Month -Aug'13)
    Follow me on my blog for Innovative Mobile Apps

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    54

    Re: [moved] register my location (coordinate ) using J2ME code

    Quote Originally Posted by im2amit View Post
    On which device are you trying this, what do you mean by "manually showng me the location perfect!" is it the cell info ?
    If you want to capture cell info refer to- http://www.developer.nokia.com/Commu...a_ME_using_CBS
    I am developing a app where i want to retrieve my current position i.e coordinates(lat-long) and display map of that location. i am using Nokia S40 emulator... 6260 slide to test. I am using code to automatically retrieve my current location but i am not getting the correct coordinates and it displays map of nigeria. when i manually insert co-ordinates in my code i am getting exact location on map, what will be the solution for this or i will be thankfull if you provide me with code to retrieve Coordinates automatically using GPS. I even have an idea that as emulator does not have any GPS chip in it so wat should i do test the code to check whether i am getting my current location.

    I am stuck here since a month. Plzzz guide me what should i prefer.
    Thanks in Advance.
    VINITA!!!

  6. #6
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Noida, India
    Posts
    3,087

    Re: [moved] register my location (coordinate ) using J2ME code

    As emulator does not have any GPS chip.... you cannot test your app on it.
    You will need to test app on the real device only - which has in built GPS, and before testing your app - go out in open to sky area, try running google maps or Nokia maps / drive and see if it is getting the correct location coordinates - if then - try your app.

    For code example see this - http://www.developer.nokia.com/Commu...esult_on_a_Map
    thanks,
    ~Amitabh
    (Champion of the Month -Aug'13)
    Follow me on my blog for Innovative Mobile Apps

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    54

    Re: [moved] register my location (coordinate ) using J2ME code

    Okay...., Thank You Sir!! I will try This code

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    54

    Re: [moved] register my location (coordinate ) using J2ME code

    Quote Originally Posted by im2amit View Post
    As emulator does not have any GPS chip.... you cannot test your app on it.
    You will need to test app on the real device only - which has in built GPS, and before testing your app - go out in open to sky area, try running google maps or Nokia maps / drive and see if it is getting the correct location coordinates - if then - try your app.

    For code example see this - http://www.developer.nokia.com/Commu...esult_on_a_Map
    I can now retrieve my coordinates automatically....
    now i need to create a server where i can register user and store a list of contacts., and as i need to track my friend i will ask for his/her coordinates so that will be provided me by the server... i have tried creating a server using google app engine but the server is not getting created.
    Can u plzz suggest any solution for this!!!

    Thanks
    Vinita!!!

Similar Threads

  1. [moved] SIS Intallation problem in Location Based Application
    By narendar_discover in forum Symbian Signed Support, Application Packaging and Distribution and Security
    Replies: 13
    Last Post: 2009-09-08, 09:51
  2. J2ME or C++ for VoIP on Mobile
    By sandeepkumar03 in forum VoIP
    Replies: 4
    Last Post: 2009-02-02, 11:28
  3. [moved] what is the wrong in this code snippet?
    By cenbek03 in forum Mobile Java General
    Replies: 2
    Last Post: 2008-11-18, 13:31
  4. J2ME or C++ for VoIP on Mobile Phone
    By sandeepkumar03 in forum Mobile Java Media (Graphics & Sounds)
    Replies: 2
    Last Post: 2008-11-13, 21:14
  5. [moved] a code snippet example. i ask question about it
    By cenbek03 in forum Mobile Java General
    Replies: 7
    Last Post: 2008-11-12, 14:07

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×