×

Discussion Board

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    16

    Can not add Location CAPABILITY?

    Hello everyone, I see the Location capability is opened for self-signed in the S60_3RD_FP_2, but when I add the Location capability, it can installed, but the software can not startup. Please Help me! Thank you~

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,165

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    Adding a capability would not make such an efect, so check the actual crash code to see what the error is: http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...ded_panic_code

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    16

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    I use Y-task to get the crash code, but when I startup the program, it shows the reason: 0. exit type is kill.

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,165

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    "Kill-0-Kill" is basically normal exit, though if it is shown when you try to launch the applciation, then it could also indicate that one-or-more of the statically linked libraries are not found from the device.

    So do check which libraries you are linkin in your mmp file, and try guessing is some of them could be missing from the device.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    16

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    I am so puzzle. If I don't add the Location CAPABILITY, the program works fine. But when I add the Location CAPABILITY and lbs.lib, the program crash with the crash type is 0. why?

    LIBRARY lbs.lib
    LIBRARY estlib.lib
    //LIBRARY libc.lib
    LIBRARY euser.lib
    LIBRARY apparc.lib
    LIBRARY cone.lib
    LIBRARY eikcore.lib
    LIBRARY avkon.lib
    LIBRARY commonengine.lib
    LIBRARY efsrv.lib
    LIBRARY aknnotify.lib estor.lib
    LIBRARY hlplch.lib ecam.lib fbscli.lib
    LIBRARY aknskins.lib aknskinsrv.lib aknswallpaperutils.lib
    LIBRARY lbs.lib


    LANG SC

    EPOCSTACKSIZE 0x5000
    EPOCHEAPSIZE 0x100000 0x900000

    VENDORID 0
    SECUREID 0xE8645BE0
    CAPABILITY Location NetworkServices LocalServices ReadUSerData WriteUserData UserEnvironment

  6. #6
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,165

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    is the Crash "Kill-0-Kill" or some other Zero Error, for exmaple Kern-Exec-0 ?

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    16

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    The detail is
    Thread: Main
    Category: Kill
    Reason: 0

    All libs is added to the project.

  8. #8
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,165

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    you mentioned earlier that you used my Y-Tasks on there, and I do not remember having the output shown like that in any versions of the applciation. So Can you actually try with Y-Tasks and see what kind of output it will give to you.

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    16

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    I am sorry, the earlier information is No Panic, the following information is Y-task:
    Thread name:
    Main
    Exit category:
    Kill
    Exit type:
    Kill
    Exit reason:
    0

  10. #10
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,165

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    So it is a console application then, How are you starting it ? Also Themes etc. do not work on console applications too well, since they do require application framework..

  11. #11
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,737

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    Quote Originally Posted by kelven.law View Post
    LIBRARY estlib.lib
    //LIBRARY libc.lib
    What is in your SYSTEMINCLUDE? estlib.lib should be paired with \epoc32\include\libc, while libc.lib is better used with \epoc32\include\stdapis - even if it sounds strange.

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    16

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    Quote Originally Posted by wizard_hu_ View Post
    What is in your SYSTEMINCLUDE? estlib.lib should be paired with \epoc32\include\libc, while libc.lib is better used with \epoc32\include\stdapis - even if it sounds strange.
    \epoc32\include\libc is in my SYSTEMINCLUDE, but I don't know why my program work fine without Location capability. Is lbs.lib conflict with other lib? I am checking it

  13. #13
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,737

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    Hmm, it might be a good time to ask what device you use.
    Note that the device has to be S60 3rd FP2 (or S60 5th), having an SDK is not enough - and in addition code built with newer SDK-s can behave strange on older devices.

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    16

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    Thank you! Maybe I find the problem, because the Location capability is not in the my.dll. So when the exe load my.dll, it did not show anything and crash.
    Now I ask the dll designer to add the Location capability.

  15. #15
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,737

    Re: Can not add Location CAPABILITY?

    Well, this is the first time you mention any .dll (and in addition #5 contains no obvious 3rd-party libraries), so it would have been hard to find out. I assume you are loading it via RLibrary or using ECOM.

Similar Threads

  1. capability scan result: need DEPENDENT capability
    By neilxp in forum Symbian Signed Support, Application Packaging and Distribution and Security
    Replies: 11
    Last Post: 2008-11-13, 04:28
  2. How to add a PowerMgmt capability?
    By qt_chenchen in forum Symbian
    Replies: 2
    Last Post: 2008-09-08, 06:05
  3. Location Capability... symbian/developer signing or not??
    By torton in forum Symbian Signed Support, Application Packaging and Distribution and Security
    Replies: 8
    Last Post: 2007-08-02, 08:44
  4. did Nokia series was supports the Location API
    By lakshmanraob in forum Mobile Java General
    Replies: 5
    Last Post: 2005-11-16, 04:37

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×