×

Discussion Board

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    9

    Error when running nmake in Visual Studio 2008 Command Prompt

    Hello. I'm following this tutorial to get the latest version of QT working with Visual Studio 2008, but I keep getting an error when I try to run nmake.

    This is the error I got when I configured and ran nmake for the third time (specific error is bolded):

    C:\Qt\2010.02.1\qt\bin\moc.exe -DQT_SHARED -DQT_THREAD_SUPPORT -DUNICODE
    -DWIN32 -DQT_LARGEFILE_SUPPORT -DJSC=QTJSC -Djscyyparse=qtjscyyparse -Djscyylex
    =qtjscyylex -Djscyyerror=qtjscyyerror -DWTF=QTWTF -DQT_BUILD_SCRIPT_LIB -DQT_NO_
    USING_NAMESPACE -DQLALR_NO_QSCRIPTGRAMMAR_DEBUG_INFO -DQT_MAKEDLL -DQT_NO_CAST_T
    O_ASCII -DQT_ASCII_CAST_WARNINGS -DQT_MOC_COMPAT -D_USE_MATH_DEFINES -DBUILDING_
    QT__=1 -DUSE_SYSTEM_MALLOC -DBUILDING_QT__ -DBUILDING_JavaScriptCore -DBUILDING_
    WTF -DENABLE_JIT=0 -DWTF_USE_JAVASCRIPTCORE_BINDINGS=1 -DWTF_CHANGES=1 -DNDEBUG
    -DJS_EXPORT= -DJS_EXPORTDATA= -DQT_DLL -DQT_CORE_LIB @tmp\moc\debug_shared/mocin
    clude.tmp -D_MSC_VER=1500 -DWIN32 ..\3rdparty\javascriptcore\JavaScriptCore\wtf\
    qt\MainThreadQt.cpp -o tmp\moc\debug_shared\MainThreadQt.moc
    C:\Qt\2010.02.1\qt\bin\moc.exe -DQT_SHARED -DQT_THREAD_SUPPORT -DUNICODE
    -DWIN32 -DQT_LARGEFILE_SUPPORT -DJSC=QTJSC -Djscyyparse=qtjscyyparse -Djscyylex
    =qtjscyylex -Djscyyerror=qtjscyyerror -DWTF=QTWTF -DQT_BUILD_SCRIPT_LIB -DQT_NO_
    USING_NAMESPACE -DQLALR_NO_QSCRIPTGRAMMAR_DEBUG_INFO -DQT_MAKEDLL -DQT_NO_CAST_T
    O_ASCII -DQT_ASCII_CAST_WARNINGS -DQT_MOC_COMPAT -D_USE_MATH_DEFINES -DBUILDING_
    QT__=1 -DUSE_SYSTEM_MALLOC -DBUILDING_QT__ -DBUILDING_JavaScriptCore -DBUILDING_
    WTF -DENABLE_JIT=0 -DWTF_USE_JAVASCRIPTCORE_BINDINGS=1 -DWTF_CHANGES=1 -DNDEBUG
    -DJS_EXPORT= -DJS_EXPORTDATA= -DQT_DLL -DQT_CORE_LIB @tmp\moc\debug_shared/mocin
    clude.tmp -D_MSC_VER=1500 -DWIN32 api\qscriptengine.h -o tmp\moc\debug_shared\mo
    c_qscriptengine.cpp
    C:\Qt\2010.02.1\qt\bin\moc.exe -DQT_SHARED -DQT_THREAD_SUPPORT -DUNICODE
    -DWIN32 -DQT_LARGEFILE_SUPPORT -DJSC=QTJSC -Djscyyparse=qtjscyyparse -Djscyylex
    =qtjscyylex -Djscyyerror=qtjscyyerror -DWTF=QTWTF -DQT_BUILD_SCRIPT_LIB -DQT_NO_
    USING_NAMESPACE -DQLALR_NO_QSCRIPTGRAMMAR_DEBUG_INFO -DQT_MAKEDLL -DQT_NO_CAST_T
    O_ASCII -DQT_ASCII_CAST_WARNINGS -DQT_MOC_COMPAT -D_USE_MATH_DEFINES -DBUILDING_
    QT__=1 -DUSE_SYSTEM_MALLOC -DBUILDING_QT__ -DBUILDING_JavaScriptCore -DBUILDING_
    WTF -DENABLE_JIT=0 -DWTF_USE_JAVASCRIPTCORE_BINDINGS=1 -DWTF_CHANGES=1 -DNDEBUG
    -DJS_EXPORT= -DJS_EXPORTDATA= -DQT_DLL -DQT_CORE_LIB @tmp\moc\debug_shared/mocin
    clude.tmp -D_MSC_VER=1500 -DWIN32 bridge\qscriptqobject_p.h -o tmp\moc\debug_sha
    red\moc_qscriptqobject_p.cpp
    C:\Qt\2010.02.1\qt\bin\moc.exe -DQT_SHARED -DQT_THREAD_SUPPORT -DUNICODE
    -DWIN32 -DQT_LARGEFILE_SUPPORT -DJSC=QTJSC -Djscyyparse=qtjscyyparse -Djscyylex
    =qtjscyylex -Djscyyerror=qtjscyyerror -DWTF=QTWTF -DQT_BUILD_SCRIPT_LIB -DQT_NO_
    USING_NAMESPACE -DQLALR_NO_QSCRIPTGRAMMAR_DEBUG_INFO -DQT_MAKEDLL -DQT_NO_CAST_T
    O_ASCII -DQT_ASCII_CAST_WARNINGS -DQT_MOC_COMPAT -D_USE_MATH_DEFINES -DBUILDING_
    QT__=1 -DUSE_SYSTEM_MALLOC -DBUILDING_QT__ -DBUILDING_JavaScriptCore -DBUILDING_
    WTF -DENABLE_JIT=0 -DWTF_USE_JAVASCRIPTCORE_BINDINGS=1 -DWTF_CHANGES=1 -DNDEBUG
    -DJS_EXPORT= -DJS_EXPORTDATA= -DQT_DLL -DQT_CORE_LIB @tmp\moc\debug_shared/mocin
    clude.tmp -D_MSC_VER=1500 -DWIN32 api\qscriptextensionplugin.h -o tmp\moc\debug_
    shared\moc_qscriptextensionplugin.cpp
    api\qscriptextensionplugin.h(43): Error: Undefined interface
    NMAKE : fatal error U1077: 'C:\Qt\2010.02.1\qt\bin\moc.exe' : return code '0x1'
    Stop.
    NMAKE : fatal error U1077: '"c:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\VC\BIN
    \nmake.exe"' : return code '0x2'
    Stop.
    NMAKE : fatal error U1077: 'cd' : return code '0x2'
    Stop.


    What am I doing wrong and what do I need to do to resolve this issue?

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    1

    Talking Re: Error when running nmake in Visual Studio 2008 Command Prompt

    Hello, I am having the same problems too.

    Using Windows 7 Ultimate with Qt build 2010.02.1 from Qt SDK for Windows* (287 MB). But however it was mentioned that it does not support VS compilers. Not sure if I downloaded the correct SDK.

    Cheers!

    According to QT Bug Tracker, http://bugreports.qt.nokia.com/browse/QTBUG-6470, it is a packaging bug.

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    England,UK
    Posts
    1,600

    Re: Error when running nmake in Visual Studio 2008 Command Prompt

    Quote Originally Posted by AwesomeSauce View Post
    Hello. I'm following
    ...
    ... removed
    clude.tmp -D_MSC_VER=1500 -DWIN32 api\qscriptextensionplugin.h -o tmp\moc\debug_
    shared\moc_qscriptextensionplugin.cpp
    api\qscriptextensionplugin.h(43): Error: Undefined interface
    NMAKE : fatal error U1077: 'C:\Qt\2010.02.1\qt\bin\moc.exe' : return code '0x1'
    Stop.
    NMAKE : fatal error U1077: '"c:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\VC\BIN
    \nmake.exe"' : return code '0x2'
    Stop.
    NMAKE : fatal error U1077: 'cd' : return code '0x2'
    Stop.


    What am I doing wrong and what do I need to do to resolve this issue?
    This is a known bug with comment on workaround see QTBUG-6470 report


    Thanks
    Jim
    Last edited by jimgilmour1; 2010-06-02 at 14:30.

Similar Threads

  1. breakpoints disabled when running debugger.
    By nawkboy in forum Symbian
    Replies: 4
    Last Post: 2012-05-31, 10:45
  2. WRT Visual Studio plugin on Team Suite
    By bewotec in forum Symbian
    Replies: 10
    Last Post: 2010-04-14, 11:46
  3. Nokia WRT Plug-in for Visual Studio v2.0
    By pat.ramadass@emediait.com in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2010-03-11, 00:39
  4. nokia emulator visual studio 2008?
    By armel03 in forum General Development Questions
    Replies: 2
    Last Post: 2009-11-28, 09:42
  5. breakpoints disabled when running debugger
    By nawkboy in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2003-02-20, 03:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×