×

Discussion Board

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    15

    NokiaQtSdk Beta 1 + Phonon

    Hello,

    Is there a way to force Qt Creator to see phonon when deploying directly to the device an application using Phono?
    I am getting error: Phonon/MediaObject: No such file or directory as soon as I switch from desktop to maemo and rebuild.

    Regards,
    Cristi

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    15

    Re: NokiaQtSdk Beta 1 + Phonon

    Oh, I think I found my own answer: it seems that using Ubuntu Qt/Phonon I have to use:
    #include <Phonon/MediaObject>
    while switching to maemo or qt simulator needs :
    #include <phonon/MediaObject>

    Is this normal?

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,326

    Re: NokiaQtSdk Beta 1 + Phonon

    Could you please try to run
    Code:
    locate MediaObject
    on your Ubuntu desktop.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    15

    Re: NokiaQtSdk Beta 1 + Phonon

    Here is the output for locate MediaObject command:

    /home/cristi/Downloads/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0-beta1/include/QtMediaServices/QMediaObject
    /home/cristi/Downloads/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0-beta1/include/phonon/MediaObject
    /home/cristi/Downloads/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0-beta1/include/phonon/MediaObjectInterface
    /home/cristi/Downloads/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0-beta1/include/phonon_compat/Phonon/MediaObject
    /home/cristi/Downloads/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0-beta1/include/phonon_compat/Phonon/MediaObjectInterface
    /home/cristi/Downloads/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0-beta1/src/3rdparty/phonon/includes/Phonon/MediaObject
    /home/cristi/Downloads/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0-beta1/src/3rdparty/phonon/includes/Phonon/MediaObjectInterface
    /home/cristi/Downloads/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0-beta1/~/qt/qt.4.7.0.beta1/include/QtMediaServices/QMediaObject
    /home/cristi/Downloads/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0-beta1/~/qt/qt.4.7.0.beta1/include/phonon/MediaObject
    /home/cristi/Downloads/qt-everywhere-opensource-src-4.7.0-beta1/~/qt/qt.4.7.0.beta1/include/phonon/MediaObjectInterface
    /home/cristi/qt/NokiaQtSDK1Beta/Maemo/4.6.2/sysroots/fremantle-arm-sysroot-1014-slim/usr/include/QMediaObject
    /home/cristi/qt/NokiaQtSDK1Beta/Maemo/4.6.2/sysroots/fremantle-arm-sysroot-1014-slim/usr/include/phonon/MediaObject
    /home/cristi/qt/NokiaQtSDK1Beta/Maemo/4.6.2/sysroots/fremantle-arm-sysroot-1014-slim/usr/include/phonon/MediaObjectInterface
    /home/cristi/qt/NokiaQtSDK1Beta/QtSources/4.6.2/src/3rdparty/phonon/includes/Phonon/MediaObject
    /home/cristi/qt/NokiaQtSDK1Beta/QtSources/4.6.2/src/3rdparty/phonon/includes/Phonon/MediaObjectInterface
    /home/cristi/qt/NokiaQtSDK1Beta/QtSources/4.7.0/src/3rdparty/phonon/includes/Phonon/MediaObject
    /home/cristi/qt/NokiaQtSDK1Beta/QtSources/4.7.0/src/3rdparty/phonon/includes/Phonon/MediaObjectInterface
    /home/cristi/qt/NokiaQtSDK1Beta/Simulator/Qt/gcc/include/QtMediaServices/QMediaObject
    /home/cristi/qt/NokiaQtSDK1Beta/Simulator/Qt/gcc/include/phonon/MediaObject
    /home/cristi/qt/NokiaQtSDK1Beta/Simulator/Qt/gcc/include/phonon/MediaObjectInterface
    /usr/include/qt4/phonon/Phonon/MediaObject
    /usr/include/qt4/phonon/Phonon/MediaObjectInterface

    Thanks

  5. #5
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,326

    Re: NokiaQtSdk Beta 1 + Phonon

    Phonon is packed differently in different version of Qt.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    15

    Re: NokiaQtSdk Beta 1 + Phonon

    Perhaps so, but my ubuntu has a 4.6.2 as well as my N900 and the simulator one
    Thanks

  7. #7
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,326

    Re: NokiaQtSdk Beta 1 + Phonon

    And on different platforms.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    15

    Re: NokiaQtSdk Beta 1 + Phonon

    Then this is more like a bug as Qt should allow one to develop once deploy everywhere. I know Phonon is a 3rd party but still...

    Thanks.

  9. #9
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,326

    Re: NokiaQtSdk Beta 1 + Phonon

    Yes, that's how it should be in the ideal world.

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    15

    Re: NokiaQtSdk Beta 1 + Phonon

    Hello again,
    After some more digging on Qt lists it seems that the proper way to do it is using lower case "phonon/..." . Tested with 4.7 beta and so it seems.

    Regards

  11. #11
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,326

    Re: NokiaQtSdk Beta 1 + Phonon

    Quote Originally Posted by cristids View Post
    Hello again,
    After some more digging on Qt lists it seems that the proper way to do it is using lower case "phonon/..." . Tested with 4.7 beta and so it seems.

    Regards
    It won't work everywhere.

Similar Threads

  1. MIDP applicatyion accessing a servlet not working in series 60 emulator
    By ferozekadamapuzha in forum Mobile Java General
    Replies: 11
    Last Post: 2008-05-07, 18:04
  2. S90 MIDP SDK 1.0 Beta MMAPI Problem
    By kfalck in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2004-06-21, 19:44
  3. createImage on Nokia Series 40 MIDP Concept SDK Beta 0.3
    By GerardMason in forum Mobile Java Media (Graphics & Sounds)
    Replies: 2
    Last Post: 2003-09-30, 10:00
  4. Series 60 Concept Emulator (SDK Beta 0.2 Linux) not working
    By mattbee in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 1
    Last Post: 2003-06-10, 11:43
  5. Series 60Series 60 MIDP Concept SDK Beta 0.2 Linux bug?
    By kauppi in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2003-04-07, 09:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×