×

Discussion Board

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    314

    Application not running on the device

    Hi

    I am a bit confused .I have an application which was running successfully on the emulator and device. Then i implemented logger and made another application which is the same as the one running earlier. Now I had a limitation that's why I cant work with the first application which was running on the device. My second application is running fine on the emulator but on the device it is not yet starting. I don't know why. Can anyone tell me the various reasons that may cause such issues so that I can track where I am making the fault. Is it something to do with the pkg or mmp file as I have the same UID in both the application. I even changed the UID but in vain.

    A liitle guidance on it will be a great help

    Thanks in advance!!!!!!!!!!!!!

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,481

    Re: Application not running on the device

    You change the name (compared to first app )of the app, uid and see if there is any panic code while you start the app?

  3. #3
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Finland
    Posts
    4,491

    Re: Application not running on the device

    Quote Originally Posted by vicky_nits View Post
    Hi

    I am a bit confused .I have an application which was running successfully on the emulator and device. Then i implemented logger and made another application which is the same as the one running earlier. Now I had a limitation that's why I cant work with the first application which was running on the device. My second application is running fine on the emulator but on the device it is not yet starting. I don't know why. Can anyone tell me the various reasons that may cause such issues so that I can track where I am making the fault. Is it something to do with the pkg or mmp file as I have the same UID in both the application. I even changed the UID but in vain.

    A liitle guidance on it will be a great help

    Thanks in advance!!!!!!!!!!!!!
    So whats the panic? check http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...ded_panic_code

  4. #4
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,335

    Re: Application not running on the device

    Yeap, get the panic code: http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...ded_panic_code

    Also putting some logging in different function entry/exit point may narrow down your efforts to find the actual culprit line.
    Nokia Developer Wiki Moderation team

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    314

    Re: Application not running on the device

    I have implemented logger but the app is not launching itself so my log file is not creating. I have the errd file on the device. How to check which is the panic I did not get from the link

  6. #6
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,335

    Re: Application not running on the device

    Make sure you have right one. Install it via a .sis file as given in the article. Here is a direct link: http://wiki.forum.nokia.com/images/4/44/Errrd_KB.zip
    Nokia Developer Wiki Moderation team

  7. #7
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    314

    Re: Application not running on the device

    I have installed the same on the device but let me know how to check whether if any panic coz when i open the file after i tried to launch my application it doest not give any panic reason or whatever

  8. #8
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,335

    Re: Application not running on the device

    Ok, it should show you some panic note in case there is any panic. Few things you can try:

    - Uninstall older application if it is there
    - Restart the device(just a wild try)
    - Put RFile::Replace kind of logging in your AppUI ConstructL and see if it creates any such log file.
    Nokia Developer Wiki Moderation team

  9. #9
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    314

    Re: Application not running on the device

    Hi

    I have implemented logger in all my files which include AppUi ConstructL also but my log file is not creating . Any reason as to why ??? i am a bit confused

Similar Threads

  1. Hide Running Application in Device
    By somnathbanik in forum Symbian C++
    Replies: 7
    Last Post: 2009-09-05, 16:27
  2. Application Error While running application in real device
    By praveen_bluebird in forum Mobile Java General
    Replies: 4
    Last Post: 2006-11-21, 04:39
  3. Running Application on real device
    By anupamcins in forum Symbian C++
    Replies: 1
    Last Post: 2004-08-09, 14:08
  4. problem in running application on device
    By vinod_shelke in forum Symbian C++
    Replies: 1
    Last Post: 2004-05-25, 14:13
  5. Problem In running The Application in the device
    By mihirrath in forum Symbian C++
    Replies: 2
    Last Post: 2003-06-13, 08:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •