×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    9

    Link failure with QT Symbian and QNetworkResquest

    Hi,

    I started off developing on a OS X. Installed the beta version of the Nokia QT SDK and I was able to build and link with no problems. I was using the QNetworkAccessManager, QNetworkReply and QNetworkRequest objects and building/running them in the QT for Symbian emulator.

    I realized that I had no way to debug on a device on OS X. The only way to do on-target testing was to develop using the Windows Nokia QT SDK. So I installed the Nokia QT SDK fired up QT creator and loaded up the exact same project I had created using the QT creator under OS X.

    Now it fails at the linking stage. It can't link with QNetworkRequest. Any ideas? I installed and grabbed the SDK today (July 13). I realized for older releases of the SDK there as this additional QTSDK-98 features.zip file that had to be added because Symbian was missing. The new releases didn't seem to need that but I unzipped it anyways as per the instructions. Still the same result. This was not an issue on OS X. Is there a reason why this problem would show up on the Windows release. BTW, I created an empty QT for Symbian project and added a QNetworkRequest to it to make sure it wasn't my code. The code would not link properly. As soon as I removed QNetworkRequest the code linked.

    Error was similar to the following... This is one of many lines.

    ...
    undefined reference to `_imp___ZN15QNetworkRequestD1Ev'
    ...


    Thanks in advance for helping!

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,326

    Re: Link failure with QT Symbian and QNetworkResquest

    Do you have
    Code:
    QT += network
    in project file?
    Also you can try to clean project with make clean and build it again.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    9

    Re: Link failure with QT Symbian and QNetworkResquest

    Thanks Daniil!

    I looked at the project file and indeed it wasn't there. I assumed that since it linked in OS X's version of QT creator that all project files were created and linked alike on all versions of QT creator? Anyhow, it's linked. Thanks!!

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,326

    Re: Link failure with QT Symbian and QNetworkResquest

    Qt Creator is only IDE, it doesn't know which libraries you need to configure.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    9

    Re: Link failure with QT Symbian and QNetworkResquest

    I don't disagree but I think the point is that the IDE is inconsistent between OS's. Have both the OS X Nokia QT SDK and Windows version fail to link when libraries have not been manually added. Then people won't run into a trap thinking their project file is correct. Just my 2 cents.

    Thanks again!

Similar Threads

  1. Qt Creator code completion not working with Qt Mobility for Symbian
    By ceefour in forum [Archived] Qt Mobility Project
    Replies: 4
    Last Post: 2011-09-10, 05:02
  2. S60_5th_Edition_SDK_v1_0 + Qt creator 2.0 + qt-symbian-opensource-4.7.0-beta1配置问题?
    By fish_of_deadsea in forum [Archived] Qt General ( Qt技术)
    Replies: 0
    Last Post: 2010-05-30, 06:11
  3. Qt link on the homepage is broken
    By bogdan.galiceanu in forum Feedback - Nokia Developer Services & Infrastructure
    Replies: 1
    Last Post: 2010-03-29, 21:53
  4. mmp library entry not being used - link failure
    By rtrnokia in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2007-04-27, 00:43
  5. SDk 3.0 Link failure when sending SMS
    By jimmykav in forum PC Suite API and PC Connectivity SDK
    Replies: 0
    Last Post: 2003-07-30, 11:11

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×