×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    22

    Connections problems using QNetworkAccessManager, (Error is "65539 Host not found")

    We are encountering a problem regarding the connection stability when using the QNetworkRequest and QNetworkAccessManager APIs on X6 devices using the latest Qt for Nokia SDK Final 1.0.

    Essentially our Qt application will from time to time fail to connect to our server endpoint. The error displayed in the Application output is:

    65539 "Host 'our.server.ip' not found"

    What is strange is that when this occurs the device itself can establish a connection to the same server endpoint using the device browser. Other tests have confirmed that the device itself has no problems connecting to the same or other servers. The server itself has also been confirmed to be up and running fine and not the cause of the problem we are seeing.

    It appears to be a problem that only affects the device when Qt code is being used to make a connection - using for example QNetworkAccessManager::get(). A application written using native Symbian C++ is also able to connect to the same server, even when the Qt application is unable to.

    A reboot appears to be the only way to fix the issue and we havent yet found the cause of this or a workaround for it in Qt code. Running exactly the same code after the reboot allows the application to connect and complete the request to the server.

    Can anyone offer any suggestions or provide any information on the stability of the QNetworkAccessManager etc classes for Symbian when using the Qt 4.6.3 binaries?

    Thanks

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    22

    Re: Connections problems using QNetworkAccessManager, (Error is "65539 Host not found

    In case anyone else runs into the same issue, a post on the Symbian.org forum has directed me to a confirmed bug for this issue that can affect Qt 4.6.3 on Symbian devices:

    http://bugreports.qt.nokia.com/browse/QTBUG-8687

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,326

    Re: Connections problems using QNetworkAccessManager, (Error is "65539 Host not found

    The bug says the problem is in OpenC 1.7.3 and earlier.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    22

    Re: Connections problems using QNetworkAccessManager, (Error is "65539 Host not found

    Of course, sorry, you are correct. It does appear to be a problem caused by an Open C defect rather than Qt specifically.

    Is it possible for end users to update the Open C libraries installed on a device? Or is that only possible during a firmware upgrade that includes updates to the Open C library?

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Dublin
    Posts
    240

    Re: Connections problems using QNetworkAccessManager, (Error is "65539 Host not found

    Possible solution is in http://discussion.forum.nokia.com/fo...onnect-to-host
    Here is an example code HttpConsole
    Last edited by datha_k; 2010-07-23 at 16:57.

Similar Threads

  1. "6131 NFC" as WebService client: No class def found error: java.rmi.Remote
    By stewert in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 10
    Last Post: 2009-04-17, 13:51
  2. error found while calling "bldmake bldfiles"
    By anand_zain76 in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2006-11-17, 17:30
  3. "Not Found" -error on HelloWorld C++ with 9210
    By laaksjan in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2002-10-16, 12:46

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×