×

Discussion Board

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    11

    How to load a dll from a qt plugin

    Hi all,

    I have a qt plugin and this plugin requires a dll to carry its operations. The client just loads the plugin and everything should work.

    May be a basic question, how can I do it?

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    1,024

    Re: How to load a dll from a qt plugin

    You can load a shared library at runtime using QLibrary. (http://doc.qt.nokia.com/4.0/qlibrary.html#details)... or another option is linking implicitly the library just as you do as usual.

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    INDIA
    Posts
    2,326

    Re: How to load a dll from a qt plugin

    Quote Originally Posted by srikanthsombhatla View Post
    Hi all,

    I have a qt plugin and this plugin requires a dll to carry its operations. The client just loads the plugin and everything should work.

    May be a basic question, how can I do it?
    HI, Srikanth

    The normal and most flexible way to include a plugin with an application is to compile it into a dynamic library that is shipped separately, and detected and loaded at runtime.

    Read this complete article : http://doc.trolltech.com/4.6/plugins-howto.html

Similar Threads

  1. QSensorPluginLoader: Failed to load plugin:
    By etherli in forum [Archived] Qt SDKs and Tools
    Replies: 3
    Last Post: 2010-07-16, 08:25
  2. Qt Can't load Plug-in .dll
    By david_hdse in forum [Archived] Qt SDKs and Tools
    Replies: 0
    Last Post: 2010-01-05, 06:40
  3. Replies: 6
    Last Post: 2009-07-13, 17:26
  4. When will ECOM load the plugin dll?
    By biotrail in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2008-01-10, 08:37

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×