×

Discussion Board

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    48

    qmediaplayer no service found for - "com.nokia.qt.mediaplayer"

    hello all,
    i want to play a radio ("http://www.radioparadise.com/musiclinks/rp_128.m3u" ) on my qt app. I decided to use qmediaplayer to play this radio .But there is a problem about qmediaplayer. here is the code :


    QMediaPlayer *player= new QMediaPlayer();
    QMediaPlaylist *playlist =new QMediaPlaylist(player);
    QUrl url("http://www.radioparadise.com/musiclinks/rp_128.m3u");
    playlist->save(url,"m3u");

    and this is the app. output:
    defaultServiceProvider::requestService(): no service found for - "com.nokia.qt.mediaplayer"
    QFSFileEngine:pen: No file name specified
    do you have an idea what this output says ? how can i fix it?
    Thanks...

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    48

    QMediaPlayer no service found for - "com.nokia.qt.mediaplayer"

    hello all,
    i want to play a radio ("http://www.radioparadise.com/musiclinks/rp_128.m3u" ) on my qt app. I decided to use qmediaplayer to play this radio .But there is a problem about qmediaplayer. here is the code :

    QMediaPlayer *player= new QMediaPlayer();
    QMediaPlaylist *playlist =new QMediaPlaylist(player);
    QUrl url("http://www.radioparadise.com/musiclinks/rp_128.m3u");
    playlist->save(url,"m3u");
    and this is the app. output:
    defaultServiceProvider::requestService(): no service found for - "com.nokia.qt.mediaplayer"
    QFSFileEngineen: No file name specified
    do you have an idea what this output says ? how can i fix it?
    Thanks...

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    48

    Re: QMediaPlayer no service found for - "com.nokia.qt.mediaplayer"

    isn't there anybody who knows what is meaning of the output which is "defaultServiceProvider::requestService(): no service found for - "com.nokia.qt.mediaplayer" ??

  4. #4
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    May 2010
    Posts
    65

    Re: qmediaplayer no service found for - "com.nokia.qt.mediaplayer"

    You're going to have to provide more information. What platform are you developing for? What version of Qt Mobility are you using? And what version of Qt? Where do you see this error (simulator only, real device only, simulator AND real device)? The error looks like a plugin deployment issue (the plugin which provides the service isn't deployed correctly and so it fails to find it). Try copying the plugins to the Qt plugin directory and try again, perhaps.

    Without more information, I'm not sure how much help I can give you. Also, have you looked at the archives of the qt-mobility-feedback mailinglist? http://lists.trolltech.com/pipermail...ch/000105.html seems to provide a solution to a similar problem as the one you're seeing.

    Cheers,
    Chris.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1

    Question known problem - defaultServiceProvider::requestService(): no service found for - "com

    Hello,

    I'm using Linux Ubuntu 10.04, qt4.7 from git repository and qt-mobility from git repository.
    qt4.7 is configured-compiled with module multimedia

    If I'm trying to use QMediaPlayer that I'm getting the meesage "defaultServiceProvider::requestService(): no service found for - "com.nokia.qt.mediaplayer" ".

    I have done everything according the http://lists.trolltech.com/pipermail...ch/000105.html and problem is not solve.

    I have copied all of plugings related to multimedia to my qt folder ( multimedia, mediaservice ).

    any Idea? something missing?

    Thanks for help

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    11

    Re: known problem - defaultServiceProvider::requestService(): no service found for -

    I'm the same as you. try many many way to make this work but never success. Run on Device is only my solution now, which the VDO never display full screen in Portray mode :-(

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    2

    Angry OS X Simulator builds: no service found for - "com.nokia.qt.mediaplayer"

    [I'm bumping this thread, because it's the search result for the error message I receive]

    I've just installed the Qt 1.2.2 SDK on MacOS 10.6

    I open the "musicplayer" sample project, build it for Simulator, and click "Run".

    The application opens, but will not play any music.

    The only error message reads:
    Code:
     defaultServiceProvider::requestService(): no service found for - "com.nokia.qt.mediaplayer" 
     qrc:///qml/ControlsPage.qml:55: Unable to assign [undefined] to bool visible
    I have seen older workarounds for this problem (including those posted below), but they involve copying files on the Linux version of the Qt SDK. I am not running on Linux, and I cannot locate the libraries mentioned on my OS X installation.

    Do I need to manually build and install Mobility?

    To try to resolve this issue, I've already completely removed and then cleanly re-installed the SDK, but without any success.

    Any help is welcome.


    Configuration:
    Host OS: Mac OS X 10.6.8

    Qt:
    QtSDK 1.2.1, installed from the offline installer
    (installer build date: Wednesday 4 April 2012 14:08)

    Qt Creator 2.4.1
    Qt 4.7.4 (64 bit)
    Build date:Jan 25 2012 at 12:40:26

    simulator.app, no version information available

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Tampere
    Posts
    13

    Re: OS X Simulator builds: no service found for - "com.nokia.qt.mediaplayer"

    If you're using Ubuntu Linux, please try this command

    Code:
    sudo apt-get install libgstreamer0.10-dev libgstreamer-plugins-base0.10-dev
    --
    Andrea Grandi - Nokia-DXM/Tampere / Qt Ambassador
    Ubuntu Member: https://launchpad.net/~andreagrandi
    website: http://www.andreagrandi.it

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 2010-06-30, 01:17
  2. Replies: 8
    Last Post: 2010-01-25, 10:41
  3. Bug found in "Nokia Developer's Suite 2.0 for J2ME"
    By timwilliams1971 in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 1
    Last Post: 2003-07-30, 22:53

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×