×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    3

    Question Installing ECMT Client fails on XM 5800

    Hi,

    i have a problem installing the ECMT Debugger-Client on my XM 5800.
    If i install the from S60_5th_Edition_SDK_v1.0, i cannot find the icon to start it. Else when i install the one from Nokia_Symbian3_SDK_v0.9, all icons diappear (yes all -> nothing is left!) in the applications folder, until i uninstall the tool.

    Firmware: 50.0.005
    Special Version: 50.0.005.217.08 (O2 Brand i think)

    JRE: 2.1 BETA

    Thanks for the help!

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,688

    Re: Installing ECMT Client fails on XM 5800

    Check if there is an "RnD Tools" folder at the bottom of the application Menu - you will probably have to scroll it, since it was a full screen of icons by default. It is normal that low level Symbian^3 tools do not work well on Symbian^1 devices.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    3

    Re: Installing ECMT Client fails on XM 5800

    Thanx for the quick respone.

    In the meantime, i got S60_5th_Edition_SDK_v1.0 ECMT-tool installed. The problem of the not found icon was solved by once started "Software Update" from applications menu. The the EcmtAgent icon appeared :-)

    Then i got managed to make connection with the device connectivity tool (W-LAN and Bluetooth both works).

    But i cannot neither get the Debugger to attach

    Attaching to 192.168.10.124:40010
    handshake failed - unrecognized message from target VM
    nor the S60 Device Connection via Netbeans 6.9.1 to connect:

    Failed to initialize Session
    Caught exception:
    java.io.EOFException
    Log from SystemOut - Diagnostics:
    MidpDebugSession: [73478545] created (00600688)
    MidpDebugSession: [73478545] port 43980
    MidpDebugSession: [73478545] starting \sys\bin\DebugAgent.exe
    LEAVE: iDebugAgentProcess.Create(exe, arg)
    Error: -1
    File: \Series60SDK_dev\Series60_tools\EcmtServer\server\Plugins\MidpDebug\src\ecmtmidpdebugsession.cpp
    Line: 183
    MidpDebugSession: [73478545] destroyed (00600688)
    MidpDebugPlugin: SEND: invalid sid 73478545
    MidpDebugPlugin: CLOSE: no such session: 73478545
    MidpDebugPlugin: CLOSE: no such session: 73286907
    Thanks for further help!

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    3

    Re: Installing ECMT Client fails on XM 5800

    UPDATE: I got connected with the Debugger, by uninstalling JRE 2.1 Beta. Now i can connect!

Similar Threads

  1. Maps on 5800 xm
    By pltlsn in forum Feedback - Nokia Developer Services & Infrastructure
    Replies: 1
    Last Post: 2010-06-08, 02:11
  2. Can not debug with XM 5800
    By tamhanna in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 11
    Last Post: 2009-05-18, 21:19
  3. [5800 XM] We really want VoIP
    By gderenne in forum VoIP
    Replies: 2
    Last Post: 2009-05-11, 17:45
  4. Problem with Ecmt Manager on Nokia 5800
    By sreekanth288 in forum Mobile Java General
    Replies: 0
    Last Post: 2009-03-14, 11:53

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×