×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    5

    compiling my app to 5th edition work on emulator but not working for the device

    i have 3rd edition app work fine on 5th edition device ( without touch support ) , when compiling it for 5th edition it work fine on emulator, but on the device it starts, display the splash screen then crash.

    i couldn't find where is the problem.

    Thanks.

  2. #2
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Noida,India
    Posts
    3,956

    Re: compiling my app to 5th edition work on emulator but not working for the device

    it must be crashing with some message, like KERN EXEC 3 for example.

  3. #3
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Budapest, Hungary
    Posts
    28,568

    Re: compiling my app to 5th edition work on emulator but not working for the device

    Enable the error messages on your device: http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...ded_panic_code (the approach for S60 3rd edition devices works for 5th edition too).

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    5

    Re: compiling my app to 5th edition work on emulator but not working for the device

    Thanks for fast reply,

    i enabled error messages and got this:
    Application closed: MyApp KERN-EXEC 3

    I tried to debug on the device, it stop on a line where i delete an object ( the line has no break point, i don't know why it stopped there) and not moving to the next line as if its infinite loop

    My Code:

    Code:
    #ifndef __WINSS__
    	CactiveObjActive* iMyActiveObject = CactiveObjActive::NewL(); 
    	iMyActiveObject->GetIMEI(aImei);
    	delete iMyActiveObject;                                                                                // debugging stop here 
    #else
    	//Return a fake IMEI when working on emulator
    	TBuf<15> KEmulatorImei;
    	for(int i=0;i<15;i++) KEmulatorImei.Append(TChar(48));
    	aImei->Copy(KEmulatorImei);
    	KEmulatorImei.Delete(0,15);
    #endif
    Thanks for attention.
    Last edited by mazagatshy; 2010-10-13 at 10:21.

  5. #5
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Budapest, Hungary
    Posts
    28,568

    Re: compiling my app to 5th edition work on emulator but not working for the device

    Note that you can find (supposedly working) code for getting the IMEI synchronously, just search for IMEI in the Wiki (an item of Community panel in the top-right region).

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    5

    Re: compiling my app to 5th edition work on emulator but not working for the device

    i replace part of the code just for test

    Code:
    CMobiQuraanAppUi* iAppUI = (CMobiQuraanAppUi*)CEikonEnv::Static()->EikAppUi();
    aImei->Copy(FakeIMEI);
    iAppUI->aImei.Copy(FakeIMEI);
    now its crashes somewhere and don't stop in the debugging

Similar Threads

  1. Nokia Series 40 5Th Edition device signing not working.
    By manasmchex in forum Mobile Java General
    Replies: 26
    Last Post: 2009-11-25, 11:33
  2. Replies: 1
    Last Post: 2009-09-23, 13:19
  3. Does Jarpa work on a S60 5th edition device
    By MForceOne in forum [Archived] Flash Lite on Nokia Devices
    Replies: 2
    Last Post: 2009-07-03, 02:58
  4. S60 5th Edition emulator: css width does not work
    By javaone9 in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2009-06-28, 06:22
  5. S40 5th Edition: Emulator bahaves differently from actual device ?
    By Yoeri Roels in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 4
    Last Post: 2008-08-07, 15:18

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •