×

Discussion Board

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    9

    Problems using QVideoWidget and QMediaPlayer - QtMobility 1.0.2

    Hi - I've been trying the following approach to display a video on a Qt for Symbian application (Qt 4.6.3, Qt Mobility 1.0.2). I'm using the Nokia Qt SDK.

    Basically, according to the documentation for QVideoWidget and QMediaPlayer, this is the way a video can be played:

    player = new QMediaPlayer;

    widget = new QVideoWidget(player);
    widget->show();

    player->setMedia(QUrl("http://example.com/movie.mp4"));
    player->play();


    However, I get the following build error:
    no matching function call to 'QVideoWidget::QVideoWidget(QMediaPlayer *&)'

    According to the documentation, the constructor of QVideoWidget can actually be constructed as above...
    ]QVideoWidget ( QMediaObject * object, QWidget * parent = 0 )

    Has anyone seen this problem before?

    Thanks!

  2. #2
    Regular Contributor
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    74

    Re: Problems using QVideoWidget and QMediaPlayer - QtMobility 1.0.2

    I have the same question on that.
    anyone managed to find any solution????

    thanks Nikos

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    9

    Re: Problems using QVideoWidget and QMediaPlayer - QtMobility 1.0.2

    I upgraded my environment to Qt 4.7, and QtMobility 1.1 (Symbian^3 SDK).

    Now the code does compile, but after launching the application, I only get the audio of the file, no video is shown. There is another discussion thread mentioning that a plugin may need to be installed to make the video work: http://discussion.forum.nokia.com/fo...e-but-no-video.
    I couldn't find anything on the QVideoWidget QtMobility 1.1 documentation about the need of an extra plugin installation. Does anyone now if this is the case? Thanks!

    player = new QMediaPlayer;

    widget = new QVideoWidget;
    widget->show();

    player->setVideoOutput(widget);
    player->setMedia(QUrl::fromLocalFile("c:\\data\\images\\movie.mp4"));
    player->play();

Similar Threads

  1. QVideoWidget - Sound is available, but no video
    By Priju Jacob Paul in forum [Archived] Qt Mobility Project
    Replies: 4
    Last Post: 2012-03-07, 07:07
  2. QtMobility QMediaplayer::SetMedia()
    By archerabi in forum [Archived] Qt Mobility Project
    Replies: 6
    Last Post: 2011-02-21, 13:25
  3. QVideoWidget Full Screen on 360x640
    By jirapong.nanta in forum [Archived] Qt Mobility Project
    Replies: 2
    Last Post: 2010-11-11, 09:59
  4. QVideoWidget and QMediaPlayer
    By JuanMendez in forum Qt
    Replies: 1
    Last Post: 2010-07-12, 15:10
  5. Error with QtMobility 1.0 after succesfully intall QtMobility tp2
    By Estel in forum [Archived] Qt Mobility Project
    Replies: 0
    Last Post: 2010-06-21, 21:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×