×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1

    Post How to switch from one qml to another qml in QT 4.7

    Hi,
    I am Shailesh , working on Nokia N8 application.
    I have problem that How to I switch one qml file to anthor qml file onClick image.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3

    Smile Re: How to switch from one qml to another qml in QT 4.7

    If you create QML file with Uppercase name like Page1.qml and Page2.qml
    In you app you just load some another main.qml that may contain one of next tips:

    1. the most simple is:
    Code:
    Item {
        Page1 { //this line creates item from Page1.qml
            id:page1
            visible: true
            ...
        }
    
    ...
        Page2 { //this line creates item from Page2.qml
            id:page2
            visible: false
            ...
        }
    }
    and in Page1.qml and Page2.qml you have some button that changes visibility of your page like this:
    Code:
    onClicked: {
        page1.visible = false;
        page2.visible = true;
    }
    2. More difficult method is using loader:
    main.qml will contain only Loader component:
    Code:
    Loader {
        id:someLoader
        source: "path/to/Page1.qml"
    }
    and again in Page1.qml and Page2.qml you have some button that changes loader source
    Code:
    onClicked: {
        someLoader.source= "path/to/Page2.qml"
    }
    Loader variant is perfect for menu based navigation.
    My English is worse, so if something is not clear please ask.)

  3. #3
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    14

    Re: How to switch from one qml to another qml in QT 4.7

    Code:
    onClicked: {
        someLoader.source= "path/to/Page2.qml"
    }
    I tried the alternative 2, but I have a problem: how to refer to someLoader from Page1.qml or Page2.qml, as someLoader is in diffrent file (main.qml)? Do I need to set up a Connection between them?

  4. #4
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    14

    Re: How to switch from one qml to another qml in QT 4.7

    My mistake, the alternative 2 is OK as such!

    My problem was that I was writing one file and viewing another

Similar Threads

  1. Drawing in QML
    By JeffC55 in forum [Archived] Qt Quick
    Replies: 8
    Last Post: 2011-04-27, 18:22
  2. Qt/3D with QML bindings - "module "Qt3D" is not installed"
    By John de Witt in forum [Archived] Qt SDKs and Tools
    Replies: 0
    Last Post: 2010-10-20, 04:53
  3. Qml to C++
    By cristids in forum Qt
    Replies: 1
    Last Post: 2010-06-14, 15:58
  4. Nokia Qt Sdk 1 RC 1 - No QML Support
    By cristids in forum [Archived] Qt SDKs and Tools
    Replies: 2
    Last Post: 2010-06-11, 12:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×