×

Discussion Board

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    7

    Qt Creator giving error

    Hi,
    When i'm running any application, i get the following error...
    Could not create display memory. Error: "QSharedMemory::create: out of resources" . Retrying...
    Could not create display memory.
    Could not create memory for widget.
    Waiting for RPC reply to 'setWidgetGeometry'' call timed out

    Getting no description on the net also..
    Thanks in advance

  2. #2
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Minnesota, USA
    Posts
    3,209

    Re: Qt Creator giving error

    On what platform?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    7

    Re: Qt Creator giving error

    Sorry i forgot to mention it earlier.
    The platform is Mac

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    7

    Re: Qt Creator giving error

    I got the solution for the problem..
    This has something to do with the shared video memory between the mac OS and the simulator.
    The problem happens because of the corruption of this shared memory.
    The only solution is to restart the OS, without which it is not possible to create fresh video memory.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2

    Re: Qt Creator giving error

    I have the same error on macbook running with mac os 10.6.5

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2

    Re: Qt Creator giving error

    Quote Originally Posted by amresh_kumar1986 View Post
    I got the solution for the problem..
    This has something to do with the shared video memory between the mac OS and the simulator.
    The problem happens because of the corruption of this shared memory.
    The only solution is to restart the OS, without which it is not possible to create fresh video memory.
    Same error after restart

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3

    Re: Qt Creator giving error

    Same error on my mac. I tried more restart.

  8. #8
    Regular Contributor
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    63

    Unhappy Re: Qt Creator giving error

    Having the same on 10.6.5 ... Restart does not help. Today got update of simulator... does not work either.
    The time i have already spent trying to enter development for Nokia phones... ah it gets me annoyed every time - it's so simple with Android and iOS, but not with nokia...

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Posts
    5

    Re: Qt Creator giving error

    Any word on this? I can't even run the example apps on my Mac OSX 10.6.6
    Motorola rep at JavaOne: "I don't think we could have made it any harder to develop for cell phones if we had tried." (talking about the industry as a whole).

Similar Threads

  1. Qt Creator update deletes QT Creator
    By arttu76 in forum [Archived] Qt SDKs and Tools
    Replies: 13
    Last Post: 2011-06-08, 10:45
  2. General OS-related error when run on device from within QT creator
    By tomjanssens in forum [Archived] Qt SDKs and Tools
    Replies: 1
    Last Post: 2010-11-19, 09:26
  3. Replies: 7
    Last Post: 2010-07-14, 14:58
  4. QT Nokia sdk installation and QT Creator config problem
    By kapiluiet in forum [Archived] Qt SDKs and Tools
    Replies: 1
    Last Post: 2010-06-02, 13:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •