×

Discussion Board

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    26

    Zip file extraction works fine on phone, fails in simulator

    I wish to unzip files in my nokia QT application. I looked at the following wiki page - http://wiki.forum.nokia.com/index.ph..._read_ZIP_file . I copied the methods from the wiki into my QT application code and then ran the application on my phone, it worked fine! But the problems is that compile for QT simulator fails.

    I have included the following 4 symbian libraries in my .pro file -

    LIBS += -LC:\NokiaQtSDK\Symbian\SDK\epoc32\release\armv5\lib -lezip
    LIBS += -LC:\NokiaQtSDK\Symbian\SDK\epoc32\release\armv5\lib -lbafl
    LIBS += -LC:\NokiaQtSDK\Symbian\SDK\epoc32\release\armv5\lib -lefsrv
    LIBS += -LC:\NokiaQtSDK\Symbian\SDK\epoc32\release\armv5\lib -leuser

    I think the compile fails because I haven't included a simulator version for these 4 libraries. I get compile errors like -

    Zip.h No such file file or directory
    ZipFileMember.h: No such file or directory
    .....

    Can someone please suggest a fix or an alternative solution.

  2. #2
    Regular Contributor
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    286

    Re: Zip file extraction works fine on phone, fails in simulator

    Quote Originally Posted by aasoftware View Post
    I have included the following 4 symbian libraries in my .pro file -

    LIBS += -LC:\NokiaQtSDK\Symbian\SDK\epoc32\release\armv5\lib -lezip
    LIBS += -LC:\NokiaQtSDK\Symbian\SDK\epoc32\release\armv5\lib -lbafl
    LIBS += -LC:\NokiaQtSDK\Symbian\SDK\epoc32\release\armv5\lib -lefsrv
    LIBS += -LC:\NokiaQtSDK\Symbian\SDK\epoc32\release\armv5\lib -leuser
    Those directories are for ARM (the phone) as it says int the tree. You can't use those libraries for simulator.
    remove LC so the statement becomes e.g.
    LIBS += -leuser

    Quote Originally Posted by aasoftware View Post
    Zip.h No such file file or directory
    ZipFileMember.h: No such file or directory
    .....
    How did you manage to build for phone then if those headers are missing? There is something missing from your description.
    Check that those headers exist.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 2010-03-17, 19:36
  2. Emulator Debug works fine, but Phone Debug (ARMV5) gives errors
    By vinay_pdy in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 1
    Last Post: 2009-03-30, 18:37
  3. socket connection works fine on the emulator but not onthe phone
    By noussaENSI in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 9
    Last Post: 2007-05-16, 09:03
  4. Replies: 3
    Last Post: 2006-10-03, 07:52
  5. Emulator works fine, phone gives "invalid file"
    By dottycfn in forum Mobile Java General
    Replies: 4
    Last Post: 2006-01-14, 02:42

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×