×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    10

    Softkey menus not displaying natively?

    See this post on Stack Overflow as well: http://stackoverflow.com/questions/4...ying-correctly .



    I create and show a QWebView with soft key options at the bottom. When I click "Options", a menu shows up, but it's tiny, black, and in the upper left hand corner (it should look like the standard blue soft keys and be directly above them). I followed this example: http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...Qt_for_Symbian

    Code:
    //create webview
    webView = new QWebView;
    webView->setUrl(QString(":html/internal.html"));
    
    //create menu
    QAction *option1 = new QAction(tr("Back"), webView);
    option1->setSoftKeyRole(QAction::PositiveSoftKey);
        connect(option1, SIGNAL(triggered()), this, SLOT(deleteView()));
    
    //create right softkey action to launch the "options" menu
    QAction *option2 = new QAction(tr("Options"), webView);
    option2->setSoftKeyRole(QAction::NegativeSoftKey);
        connect(option2, SIGNAL(triggered(), this, SLOT(showMenu()));
    
    QMenu *menuOptions = new QMenu(webView);
    menuOptions->addAction(tr("Sub Menu 1"), this, SLOT(aboutView()));
    menuOptions->addAction(tr("Sub Menu 2"), this, SLOT(aboutView()));
    option2->setMenu(menuOptions);
    
    //add softkey menus
    QList < QAction* > softKeys;
    softKeys.append(option1);
    softKeys.append(option2);
    
    webView->addActions(softKeys);
    webView->show();

  2. #2
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    183

    Re: Softkey menus not displaying natively?

    If you're running this in Simulator, I'd suggest to give it a spin in a real hardware. Simulator might have some issues showing Symbian native components, such as Options menu.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    182

    Re: Softkey menus not displaying natively?

    Hey,

    The soft key menu do not pop up properly on the simulator. Its strange behavior, so give it try on real device.

    Regards,
    PS: Before posting do try wiki search to save your time and effort:
    http://wiki.forum.nokia.com/index.php/Wiki_Home

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    10

    Re: Softkey menus not displaying natively?

    Thanks, I will try that.

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 2007-10-18, 01:19
  2. how to add more menus to the options softkey in dialog
    By manjunaths in forum Symbian User Interface
    Replies: 0
    Last Post: 2006-12-06, 10:54
  3. Displaying OK command directly on left softkey
    By simonru in forum Mobile Java General
    Replies: 5
    Last Post: 2005-09-07, 03:17
  4. 2 Different Menus
    By LAS__VEGAS in forum Symbian
    Replies: 2
    Last Post: 2005-03-15, 17:06
  5. displaying menus on nokia devices
    By Nokia_Archive in forum Bluetooth Technology
    Replies: 1
    Last Post: 2002-05-28, 03:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •