×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    71

    a problem occured while deploying

    I write a program , when test it in emulator , it works well , but when I try to deploy in the 5233 , it didn't work with the
    "Could not install from package C:\Data\List.sis on device: General OS-related error"

    But if I deploy the example from QT creator , the examples work well .
    Could anyone tell me the reason ?

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,166

    Re: a problem occured while deploying

    firstly check the deployment settings and disable the silent installer, then it should give you a better error, which could help to solve the problem.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    71

    Re: a problem occured while deploying

    I didn't find how to disable the silent installer , please help me

    and I copy my .pro file here



    QT += core gui

    TARGET = List
    TEMPLATE = app


    SOURCES += main.cpp\
    list.cpp

    HEADERS += list.h

    FORMS += list.ui

    CONFIG += mobility

    MOBILITY = messaging

    symbian {

    TARGET.CAPABILITY = ReadUserData \
    WriteUserData \
    ReadDeviceData \
    WriteDeviceData
    }
    does the problem comes from here ?

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,166

    Re: a problem occured while deploying

    First get the latest Qt SDK, then when you have your peoject open, then click the project ison on left side, and click run button on the Symbian target, then you should see it there. I'm currently using my other laptop, and which has oldere SDK, and appears that it does not have it. Thus if you dont't see it, then see where the file is stored in the device during launching (see the console log) and on device go to that fodler with file manager, and maunally launch the sis file.

    or just check the sis file from your project files, and sent it to the device and then from the device, just manually install it.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    71

    Re: a problem occured while deploying

    First ,Thank you for your help very much !

    I did as you said , and when I found the file and installed it myself , the phone tell a sentence like "The necessary procedures are not granted access permissions" , how could I solve this ?

  6. #6
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: a problem occured while deploying

    You need to learn about Symbian's Platform Security and application signing.
    In your *.pro code above the UID3 is not visible, its value may be wrong. You are also reading the *DeviceData capabilities which are not compatible with self-signing, which is the default signing option and you do not claim to have changed it.

    So, unless you need those caps, remove them. If you need them make sure you have a developer certificate and that you use it for signing the app. Also inspect the UID and ensure that it is in the correct range for the available signing options.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

Similar Threads

  1. [moved] Problem while deploying app with nokia smart installer..
    By amol_benare604 in forum [Archived] Nokia Smart Installer for Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2011-03-17, 05:44
  2. Problem while deploying appliction.
    By pavanputhra in forum Nokia N9
    Replies: 37
    Last Post: 2010-10-15, 15:09
  3. Connection error occured while login in IM midlet client
    By nandhagasc in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 1
    Last Post: 2010-05-30, 19:05
  4. problem while deploying application
    By akshay0912 in forum Mobile Java General
    Replies: 3
    Last Post: 2009-04-23, 07:18
  5. Problems occured while building the project
    By mayank.ty in forum Symbian
    Replies: 2
    Last Post: 2007-05-07, 10:08

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×