×

Discussion Board

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Noida, India
    Posts
    126

    Question TRK Debugging Problem

    Hi,

    I am getting a problem in debugging on device through TRK.

    My error is :

    Load Failed

    TRKProtocolPlugin : Failed to launch application(installing the application may have failed or dependent libraries are missing).

    My application is using two static libraries. it is working fine when i run my application on phone trough TRK.

    i am doing debugging on N8 & using Symbian^3 SDK. But same problem also produce in 3rd edition.

    What can be the reason? Plz. guide me .

    Thank You
    Neha Saxena

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,750

    Re: TRK Debugging Problem

    There are some limitations about what kind of applications you can debug. High level capabilities (DRM and AllFiles perhaps) are no go.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Noida, India
    Posts
    126

    Re: TRK Debugging Problem

    No, i am not using these capabilities(DRM and AllFiles).

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Noida, India
    Posts
    126

    Re: TRK Debugging Problem

    Do you anyone know that, how to do TRK debugging of application which is using static librarioes ? Because i have successfully done the TRK debugging of a simple application which is not using any static library.

    & my error is:

    Load Failed

    TRKProtocolPlugin : Failed to launch application(installing the application may have failed or dependent libraries are missing).

    I saw various threads about it but not able to get any help from them.
    So any one has any idea how to solve it ?

    Thank You
    Neha Saxena

  5. #5
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Finland
    Posts
    4,562

    Re: TRK Debugging Problem

    You could try in debug configurations, Installation files, try to install your debug sisx file, and/or in the main, launch an exe that does not have dependency on too many libraries (if your project contains many exe files)

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Noida, India
    Posts
    126

    Re: TRK Debugging Problem

    My project uses only one exe i.e itself & which is using two static libraries. These libraries are made seprately & linked in exe in mmp file through STATICLIBRARY. I can't use these static library code in my exe directly, i've to use them as a static library. So in this case how will be able to debug it? Also i've done all the changes in debug configurations & tested it but no effect. When i make phone release build it works fine on device & nothing is missing. But unable to start phone debugging before it i got this error message.

  7. #7
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Finland
    Posts
    4,562

    Re: TRK Debugging Problem

    Yes I understood that. But did you read carefully my suggestion? I meant the fifth tab in the debug configuration "installation".

    Just a suggestion. Has worked for me when your kind of problem is faced by me.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Noida, India
    Posts
    126

    Re: TRK Debugging Problem

    Quote Originally Posted by Symbian_Neil View Post
    Yes I understood that. But did you read carefully my suggestion? I meant the fifth tab in the debug configuration "installation".

    Just a suggestion. Has worked for me when your kind of problem is faced by me.
    In debug configurations (fifth tab in the debug configuration), i already made sis file & that file installs successfully on phone through TRK but never launch & gives that error.

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Noida, India
    Posts
    126

    Re: TRK Debugging Problem

    Any one faced this problem ? when using static library unable to do phone debugging through TRK.

Similar Threads

  1. TRK debugging error
    By prabhu_manju in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2010-09-28, 13:57
  2. On-device debugging with Carbide 2.3 and UIQ TRK Problem
    By clausw in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 1
    Last Post: 2010-01-13, 21:11
  3. [moved] Carbide 2.0.0, TRK 3.0.9 - debugging problems
    By nadafu in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 14
    Last Post: 2009-10-15, 16:19
  4. On device debugging problem, carbide 2.0 and TRK 3.0.9
    By jaigaur in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 9
    Last Post: 2009-07-21, 09:32
  5. TRK on N95 debugging with Carbide 1.1
    By smui in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 5
    Last Post: 2008-02-06, 11:44

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×