×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    26

    app displays stdout

    Yesterday our customer sent us e-mail.. our application draws graph of mathematical function, and when he enters, for example x^2, he gets stdout instead of graph. when he minimises app, and open it again - everything works normal. Here's photo of "bug":



    he has nokia 5230, with 40.0.003 firmware.

    we used Qt 4.6.2 and Qt mobility 1.0.2

    This is first case of something like that, and we have more than 500 downloads practically every Nokia touch device (both Symbian^1 and Symbian^3 based).

    Has anyone have had similar case? and how to solve this?

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,167

    Re: app displays stdout

    you could always check the behaviour with RDA: http://www.forum.nokia.com/Devices/R...device_access/ , just checked it also has the device with that firmware version, thus you should be able to repeat the problem with the actual device.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    26

    Re: app displays stdout

    It seems customer has coocked firmware, or something similar... I couldn't recreate bug, but will try later in longer session...

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    286

    Re: app displays stdout

    It's not a bug but a feature. stdout is printed if you have installed Open C's stdioserver.sis . Just uninstall it or configure the c:\system\data\config.ini to redirect the output to file.

    In your application you should avoid printing to stdout in release code as people who have installed Open C manually will just click through all the sis files and thus they also install stdioserver. Although the people who have done manual install all should be developers and actually wanted to have the console.

    -Janne
    Last edited by jakoskin; 2011-03-30 at 11:28.
    http://twitter.com/#!/koshui

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    26

    Re: app displays stdout

    thanks for answer, now everything works perfectly.

Similar Threads

  1. Sending STDOUT and STDERR streams to PC via USB cable
    By KevinBoyd in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2009-11-21, 19:11
  2. Interacting with an EXE using stdin and stdout
    By maildavebudd in forum Symbian
    Replies: 3
    Last Post: 2009-10-15, 18:30
  3. Capturing stdout like stdioserver
    By nono240 in forum Open C/C++
    Replies: 0
    Last Post: 2008-02-27, 09:53
  4. Strange STDOUT console?
    By recyclebinn in forum Symbian
    Replies: 0
    Last Post: 2007-02-20, 14:51
  5. displays chinese characters
    By yuava in forum [Archived] Other Programming Discussion 关于其他编程技术的讨论
    Replies: 4
    Last Post: 2005-02-06, 10:01

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×