×

Discussion Board

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Chennai, India
    Posts
    49

    MAKMAKE ERROR: Cannot extract configuration variables for GCCE

    I was working in Nokia Qt SDK 1.0.2 earlier. Today, I downloaded and installed Qt SDK 1.1 RC (after uninstalling 1.0.2). My application which worked fine earlier is now throwing the following error when building to symbian device (works fine when run in emulator)

    I am pasting the error part alone....

    Code:
    MMPFILE "\Projects\Symbian\MYAPP\MYAPP_EXE.MMP"
    make[1]: Leaving directory `G:/Projects/Symbian/MYAPP'
      make -r  -f "\QtSDK\Symbian\SDKs\Symbian1Qt473\EPOC32\BUILD\Projects\Symbian\MYAPP\GCCE.make" LIBRARY VERBOSE=-s
    MAKMAKE ERROR: Cannot extract configuration variables for GCCE
    make[1]: *** [MAKEFILEMYAPP_EXE] Error 1
    Any help is much appreciated.. Thanks..

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Mumbai, India
    Posts
    1,998

    Re: MAKMAKE ERROR: Cannot extract configuration variables for GCCE

    Is this a problem with this app only or this issue is observed with any new application you create.

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: MAKMAKE ERROR: Cannot extract configuration variables for GCCE

    can you confirm that your source code and QtSDK are on same drive.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Chennai, India
    Posts
    49

    Re: MAKMAKE ERROR: Cannot extract configuration variables for GCCE

    Quote Originally Posted by kamalakshan View Post
    Is this a problem with this app only or this issue is observed with any new application you create.
    It was a problem with all new projects.. Due to this problem, I uninstalled the RC pack and went back to my Nokia Qt SDK 1.0.2 which works fine now

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Chennai, India
    Posts
    49

    Re: MAKMAKE ERROR: Cannot extract configuration variables for GCCE

    Quote Originally Posted by skumar_rao View Post
    can you confirm that your source code and QtSDK are on same drive.
    Yes both are one the same drive (G:\). And there is no space in any of the folder names.. Now, I went back to Nokia Qt SDK 1.0.2

  6. #6
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: MAKMAKE ERROR: Cannot extract configuration variables for GCCE

    Quote Originally Posted by emaillenin View Post
    Yes both are one the same drive (G:\). And there is no space in any of the folder names.. Now, I went back to Nokia Qt SDK 1.0.2
    i suggest you report this as bug

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    7

    Re: MAKMAKE ERROR: Cannot extract configuration variables for GCCE

    i am experiencing same thing for QCA...do u get any error like "project not frozen"??
    thanks anyways...

  8. #8
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: MAKMAKE ERROR: Cannot extract configuration variables for GCCE

    Quote Originally Posted by SonarYogesh View Post
    i am experiencing same thing for QCA...do u get any error like "project not frozen"??
    thanks anyways...
    "project not frozen" should be a warning not an error . am i right.

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    7

    Re: MAKMAKE ERROR: Cannot extract configuration variables for GCCE

    yes ..you r right.
    but why such warning comes when we try to execute "make" and what are the consequences of the WARNING? i have asked same question in different words in forum and you replied to that also..please help if you can. thanks

  10. #10
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: MAKMAKE ERROR: Cannot extract configuration variables for GCCE

    Quote Originally Posted by SonarYogesh View Post
    i am experiencing same thing for QCA...do u get any error like "project not frozen"??
    thanks anyways...
    I see nothing in the original discussion that would relate to your problem. Please avoid attaching to existing threads unless you can really contribute to the discussion. If in doubt, better create a new thread.

    As for freeze, and its importance for maintaining the binary compatibility in Symbian DLLs, you can always use the Symbian documentation at http://library.forum.nokia.com. Or simply call "make freeze debug-gcce" on your project and cross your fingers.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 2011-02-22, 14:55
  2. global variables and GCCE
    By tmfelser in forum Symbian
    Replies: 2
    Last Post: 2007-06-12, 10:37
  3. Error on building under S60 3.0 Phone (GCCE) Release configuration
    By gliganc in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 9
    Last Post: 2006-09-27, 08:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×