×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8

    QML Video Element WSERV 10 panic

    Hello,

    I'm getting the following error when trying to use the QML Video Element:

    Executable file: 8141 2011-04-20T11:32:57 D:\SDK\QtSDK\Symbian\SDKs\Symbian3Qt473\epoc32\release\armv5\urel\VideoDemo.exe
    Starting application...
    Application running with pid 1311.
    Process 1311, thread 1312 stopped at 0x8044a595: Thread 0x520 has panicked. Category: WSERV; Reason: 10
    Finished.

    In my pro file I've included:

    Code:
    CONFIG += mobility 
    MOBILITY += multimedia
    and my main.qml looks like:

    Code:
    import QtQuick 1.0
    import QtMultimediaKit 1.1
    
    Rectangle {
        width: 360
        height: 640
    
        // Video
        Rectangle {
            width: 200
            height: 200
    
            Video {
               id: video
               anchors.fill: parent
               source: "c:\\P.wmv"
               Component.onCompleted : video.play();
           }
        }
    }
    I've tried searching but no-one else seems to be having this problem! According to the SDK documentation aWSERV 10 panic is "Attempted to activate an already active graphics context". I'm using Qt SDK 1.1 RC.

    Thanks for any help,

    Tom

  2. #2
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2,355

    Re: QML Video Element WSERV 10 panic

    This is a system error and this comes up if a drawing request was sent to a graphics context when the context was not active.
    i got this from SDK doc.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Mumbai, India
    Posts
    1,998

    Re: QML Video Element WSERV 10 panic

    Just try playing some different video file and better test this on device too.

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: QML Video Element WSERV 10 panic

    i am more of concern about the WMV format .. is that file can be played with default player ?

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8

    Re: QML Video Element WSERV 10 panic

    Quote Originally Posted by skumar_rao View Post
    i am more of concern about the WMV format .. is that file can be played with default player ?
    The default media player is able to play .wmv formats. I've tried other formats (.avi, .3gp) but still get the same panic. I've tested the code on a Nokia C7.

    Tom

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Mumbai, India
    Posts
    1,998

    Re: QML Video Element WSERV 10 panic

    There was a similar bug raised and closed in Qt 4.6.2. But since you are using QML you might be using the latest Qt 4.7 binaries supplied with the Qt SDK 1.1 RC

Similar Threads

  1. QML QtMultimediaKit Video Element
    By Onddo in forum [Archived] Qt Mobility Project
    Replies: 0
    Last Post: 2010-12-23, 19:07
  2. Please Help!!! WSERV 10 Error
    By taojia in forum Symbian
    Replies: 16
    Last Post: 2010-01-29, 13:10
  3. ActivateGC() and WSERV 10
    By AusPaco in forum Symbian User Interface
    Replies: 0
    Last Post: 2004-05-23, 01:16
  4. WSERV 10 Panic with bitmap loading
    By fullscale in forum Symbian User Interface
    Replies: 0
    Last Post: 2003-10-24, 08:01
  5. how can i solve WSERV 10 error ???
    By zhang_guoqing in forum Symbian User Interface
    Replies: 2
    Last Post: 2003-04-17, 09:18

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×