×

Discussion Board

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    India
    Posts
    123

    .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loaded

    Hi,

    When I device build my app I am getting following problem:

    Code:
    c:/qtsdk/symbian/tools/gcce4/bin/../lib/gcc/arm-none-symbianelf/4.4.1/../../../../arm-none-symbianelf/bin/ld.exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loaded at [003fafcc,0040630f]
       c:/qtsdk/symbian/tools/gcce4/bin/../lib/gcc/arm-none-symbianelf/4.4.1/../../../../arm-none-symbianelf/bin/ld.exe: C:/QtSDK/Symbian/SDKs/Symbian3Qt472/epoc32/release/armv5/udeb/Mixologist.exe.sym: section .data vma 0x400000 overlaps previous sections
       c:/qtsdk/symbian/tools/gcce4/bin/../lib/gcc/arm-none-symbianelf/4.4.1/../../../../arm-none-symbianelf/bin/ld.exe: C:/QtSDK/Symbian/SDKs/Symbian3Qt472/epoc32/release/armv5/udeb/Mixologist.exe.sym: section .bss vma 0x400004 overlaps previous sections
    Can any one tell me what is the problem

    I am using qt4.7.2

    Thanks with Regards,
    Vishal

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    let if know if adding
    Code:
    QMAKE_LFLAGS.GCCE += -Tdata 0x700000
    this to your .pro file help.

    also note that you have to delete the mmp file generated manually before you build with new changes in pro file for device build.

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    India
    Posts
    123

    Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    HI,

    After putting it problem still appears. I have deleted mmp file, then also .

    Thanks with Regards,
    Vishal

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    India
    Posts
    123

    Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    And IN mmp it is getting reflected:

    OPTION CW -cwd include -wchar_t on
    OPTION ARMCC --visibility_inlines_hidden --fpmode fast
    #if defined(ARMCC_4_0)
    OPTION ARMCC --import_all_vtbl
    #endif
    OPTION GCCE -fvisibility-inlines-hidden
    LINKEROPTION GCCE -Tdata 0x700000

  5. #5
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    can you let me know which code you are trying to build ?

  6. #6
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Minnesota, USA
    Posts
    3,209

    Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    This happens when the code and data sections collide because the app is so large. The fix is to place the following in your pro:

    QMAKE_LFLAGS.ARMCC += --rw-base 0x700000
    QMAKE_LFLAGS.GCCE += -Tdata 0x700000

    The 0x700000 value in your case could probably be dialed down to 0x500000.

  7. #7
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    India
    Posts
    123

    Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    HI,

    I had tried it but no effect then I found this link http://bugreports.qt.nokia.com/browse/QTBUG-17345
    I think it is unresolved bug.

    Thanks with Regards,
    VIshal

  8. #8
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    India
    Posts
    123

    Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    Hi skumar_rao,

    Actually it is a huge project , and I think that's why this problem is occuring.

    Thanks with Regards,
    Vishal

  9. #9
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    Quote Originally Posted by vishalrocks101 View Post
    Hi skumar_rao,

    Actually it is a huge project , and I think that's why this problem is occuring.

    Thanks with Regards,
    Vishal
    last time i got this error while port Apache Thrift to Qt but that was using 4.6.2 #2 fixed that problem. Do you have something similar in your code.

    also try reducing the files in your application to find which module is giving your the error.

  10. #10
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Minnesota, USA
    Posts
    3,209

    Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    Well, works fine with the old kit.

  11. #11
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Minnesota, USA
    Posts
    3,209

    Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    You can try removing stuff from QRC files and see if that helps. (Large files should not be put in QRC files anyway.)

  12. #12
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    India
    Posts
    123

    Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    Hi all,

    Finally Good news I dont know how When I build my app on release mode it built successfully.. kind of magic to me,, dont know how and running fine on device....

    Thanks with Regards,
    Vishal

  13. #13
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Minnesota, USA
    Posts
    3,209

    Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    Release mode would produce somewhat smaller object files. You were just on the hairy edge, size wise, to begin with, so recompiling in release mode would easily put you under the limit.

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    83

    Smile Re: .exe: section .data loaded at [00400000,00400003] overlaps section .ARM.extab loa

    I faced same problem in my project because my app is too large, this problem is resolved when i build my application on release mode.

Similar Threads

  1. arm-none-symbianelf-ld and stuff defined in discarded section
    By lucidmind in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2011-02-27, 19:59
  2. Replies: 6
    Last Post: 2009-10-12, 12:32
  3. Replies: 19
    Last Post: 2009-01-23, 06:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×