×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1

    [RDA services] Problems accessing remote devices

    Dear All,

    during the last week, access to RDA service has been troublesome. Sometimes the apu.ndhub.net host hangs and doesn't serve the device list, while other times shows a 500 error. Also the service itself doesn't work as usual, i.e. reserved phones don't work. For example, opening the phone's web browser shows only an empty screen or emulation waits indefinitely for the phone to initialize.

    I've been using the RDA service in the past and have experienced none of the above.

    Can anyone confirm the problems I'm experiencing, or is it just my setup (which passed the initial test, btw)?

    I'm connecting from Italy, using a 100-mbit fiber connection. Client is Mac OS X 10.6.7 with latest updates applied + Safari or Firefox. I must say I've tried also using a Windows XP client with no success.

    Thanks,
    Corrado Fiore

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Helsinki
    Posts
    413

    Re: [RDA services] Problems accessing remote devices

    Quote Originally Posted by corradofiore View Post
    Dear All,

    during the last week, access to RDA service has been troublesome. Sometimes the apu.ndhub.net host hangs and doesn't serve the device list, while other times shows a 500 error. Also the service itself doesn't work as usual, i.e. reserved phones don't work. For example, opening the phone's web browser shows only an empty screen or emulation waits indefinitely for the phone to initialize.

    I've been using the RDA service in the past and have experienced none of the above.

    Can anyone confirm the problems I'm experiencing, or is it just my setup (which passed the initial test, btw)?

    I'm connecting from Italy, using a 100-mbit fiber connection. Client is Mac OS X 10.6.7 with latest updates applied + Safari or Firefox. I must say I've tried also using a Windows XP client with no success.

    Thanks,
    Corrado Fiore
    I have received a few similar reports and we are investigating the root cause

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    445

    Re: [RDA services] Problems accessing remote devices

    Hi,
    I am facing the same problem already the whole day - the RDA site is visible but loading of the Java device GUI fails (takes forever and then starts without a device).

    Regards,

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    7

    Re: [RDA services] Problems accessing remote devices

    Is there any update on this? I haven't been able to get a good connection with RDA for a while.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    58

    Re: [RDA services] Problems accessing remote devices

    Anything new on this? I have tried to connect to RDA yesterday and today, to no avail.

    [correction : I do have a connection today, but it is dead slow]

  6. #6
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Helsinki
    Posts
    413

    Re: [RDA services] Problems accessing remote devices

    Quote Originally Posted by kylom View Post
    Anything new on this? I have tried to connect to RDA yesterday and today, to no avail.

    [correction : I do have a connection today, but it is dead slow]
    last time the cause was non-optimal database queries. this caused occasional server slowdowns/hangs when a lot of people were refreshing the phones view at the same time. was fixed at one point.

    this time the cause would appear to be something else, as server load seems fine. we are digging through the logs to figure it out. however at least at the moment the service and devices seem to load up ok again.

Similar Threads

  1. RDA request: 176x208 devices
    By ehudshapira in forum Feedback - Nokia Developer Services & Infrastructure
    Replies: 5
    Last Post: 2010-10-07, 17:28
  2. Remote Device Access(RDA) with QWERTY keyboard?
    By rakesh.jaiswal in forum Feedback - Nokia Developer Services & Infrastructure
    Replies: 1
    Last Post: 2009-06-10, 09:27
  3. Remote Device Access(RDA) with QWERTY keyboard?
    By rakesh.jaiswal in forum Symbian
    Replies: 2
    Last Post: 2009-06-10, 06:34
  4. Problem accessing RDA
    By yjbin in forum Feedback - Nokia Developer Services & Infrastructure
    Replies: 19
    Last Post: 2009-04-24, 19:31
  5. Remote Device Access(RDA) Service Error?
    By yjbin in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2009-03-24, 05:22

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×