×

Discussion Board

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    24

    Not able to open link in C5 although it have GPRS

    Hi ,
    I am using MIDlet property platformRequest() to do call or open url.

    The same is app working fine on other phones like c7,2700 but on c5 the url is not opening.

    any help?

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    The Capital of INDIA
    Posts
    4,328

    Re: Not able to open link in C5 although it have GPRS

    Check that what the call to the platformRequest() is returtning, recall that platformRequest() returns true in such cases, giving your MIDlet fair warning that it must exit. Else it will return the false.
    Thanks with Regards,

    R a j - The K e r n e l


    Join Delhi-NCR Nokia Developer's Community,

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    24

    Re: Not able to open link in C5 although it have GPRS

    its returning false...
    but i couldn't get reason behind it.
    do you have any idea?

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    The Capital of INDIA
    Posts
    4,328

    Re: Not able to open link in C5 although it have GPRS

    Quote Originally Posted by JustStarted View Post
    its returning false...
    but i couldn't get reason behind it.
    do you have any idea?
    That means that you need not exit the MIDlet before you make the platformRequest call. Your application will be minimized and after processing the call to the URL, the app can be maximized.

    For the purpose of testing, you check to exiting the MIDlet, whether this make the call to the specified URL. Please share the code for the platformRequest().
    Thanks with Regards,

    R a j - The K e r n e l


    Join Delhi-NCR Nokia Developer's Community,

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    24

    Re: Not able to open link in C5 although it have GPRS

    code is as follow
    public int openUrl(String url) {
    try{
    platformRequest(url);
    return 0;
    } catch (ConnectionNotFoundException e) {
    //ex.printStackTrace();
    System.out.println("url::::EXCPETION::: " + e.getMessage());
    return -1;
    }
    }


    i have added return statement to catch if it returns false when there is issue while opening url. So that i can show some alert to notice error.

    same is working fine with 2700,c7

  6. #6
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    The Capital of INDIA
    Posts
    4,328

    Re: Not able to open link in C5 although it have GPRS

    You are returning the values wrongly, please note that if platformRequest() returns true, then it is giving fair warning to your MIDlet that it must exit. Else it will return the false. So return the values like this :

    boolean midletExitStatus = platformRequest(url);
    Thanks with Regards,

    R a j - The K e r n e l


    Join Delhi-NCR Nokia Developer's Community,

  7. #7
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Noida, India
    Posts
    3,087

    Re: Not able to open link in C5 although it have GPRS

    Quote Originally Posted by JustStarted View Post
    code is as follow
    public int openUrl(String url) {
    try{
    platformRequest(url);
    return 0;
    } catch (ConnectionNotFoundException e) {
    //ex.printStackTrace();
    System.out.println("url::::EXCPETION::: " + e.getMessage());
    return -1;
    }
    }


    i have added return statement to catch if it returns false when there is issue while opening url. So that i can show some alert to notice error.

    same is working fine with 2700,c7
    Try put a Midelt.Exit() to destroy the midlet after the platform call to see if this URL opens in the browser on C5 or check the device & browser settings - is it able to open the URL in the browser w/o platform request from the app?
    thanks,
    ~Amitabh
    (Champion of the Month -Aug'13)
    Follow me on my blog for Innovative Mobile Apps

Similar Threads

  1. application in device not able to open
    By maheskumar in forum Symbian
    Replies: 30
    Last Post: 2011-01-07, 14:54
  2. Replies: 10
    Last Post: 2010-11-23, 16:15
  3. Replies: 3
    Last Post: 2009-10-09, 14:09
  4. ChoiceGroup not able to open in device?
    By vinoy_george99 in forum Mobile Java General
    Replies: 3
    Last Post: 2009-06-09, 05:31
  5. [moved] Not able to link S60 SDK in VS2003 and VS2005
    By msgurikar in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 5
    Last Post: 2008-07-25, 10:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×