×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4

    Problem using QMediaPlayer and QVideoWiget. The player example also doesn't work.

    Hello everyone!

    I've been trying for a few days to play a video using QMediaPlayer and QVideoWidget. However, I get no image (the widget stays black), but I can hear the sound from the video. I have tried the Mobility / Player example and the same problem occurs. I am using Qt 4.7 with the latest Qt Mobility (QT SDK 1.1) and the applications were tested on a Nokia C05 03. I have read somewhere that adding TCB -ALL to capabilities might solve the problem. However, I do not own yet a developer certificate, so I cannot deploy the application on a device.

    This problem has become really frustrating so I would appreciate any help.

    Thanks in advance!

    P.S. I did not posted any code, because I have considered that it is not the problem, due to the fact that the player example also doesn't work.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    506

    Re: Problem using QMediaPlayer and QVideoWiget. The player example also doesn't work.

    probably, you trying to play media with video codec not supported by S^1
    Symbian & Qt developer. http://vladest.org

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4

    Re: Problem using QMediaPlayer and QVideoWiget. The player example also doesn't work.

    Thanks for the reply!

    Is there a way to fix this? Can I do something to make the application able to play it? I've also tested it on another device.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4

    Re: Problem using QMediaPlayer and QVideoWiget. The player example also doesn't work.

    I think I should have said that I am able to play the video the normal way: Gallery -> Image & Videos etc., so I am sure that the video is supported by the phone.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    506

    Re: Problem using QMediaPlayer and QVideoWiget. The player example also doesn't work.

    Quote Originally Posted by LucianGalea View Post
    I think I should have said that I am able to play the video the normal way: Gallery -> Image & Videos etc., so I am sure that the video is supported by the phone.
    try to play it via QAbstractVideoSurface
    Symbian & Qt developer. http://vladest.org

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4

    Re: Problem using QMediaPlayer and QVideoWiget. The player example also doesn't work.

    Not sure how to do that, but I am going to search.

    Thanks again for your help!

Similar Threads

  1. BT OBEX Example doesn't work
    By ja_calulot in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 5
    Last Post: 2007-02-11, 15:57
  2. OpenGL ES Texture Example doesn't work?
    By GameTrax in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2006-07-14, 13:16
  3. any example about the media player in symbian using java?
    By ipis in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2005-10-14, 08:43
  4. Real One Player on 7650 doesn't work
    By brizzut in forum Symbian
    Replies: 0
    Last Post: 2002-09-04, 18:41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •