×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    13

    QGeoSearchManager returns No data available for the specified location

    Hi all,
    I'm implementing a free-text location search function in an N8 application using QGeoSearchManager. Running it in the Qt Simulator results in 'No data available for the specified location' being returned for any location search e.g. 'London'. Do I need to configure the simulator in order to use this functionality?

    Regards Angus

  2. #2
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,142

    Re: QGeoSearchManager returns No data available for the specified location

    if you have code that can reproduce the problem, then add it to the bug report: http://bugreports.qt.nokia.com/browse/QTMOBILITY-1372

  3. #3
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    81

    Re: QGeoSearchManager returns No data available for the specified location

    It would be highly preferrable that you open a new bug report rather than adding data to that closed bug.

    That bug report does contain a hint though - "No data available for the specified location" doesn't appear in the Qt Mobility code, which means you're able to reach the relevant server.

    This means that the server doesn't like your string. The server that the Nokia plugin uses only really deals with addresses, so it's possible that it wants a bit more information (ie London, United Kingdom) or something like that - it can be a bit of a pain when it gets picky.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    13

    Re: QGeoSearchManager returns No data available for the specified location

    Thanks dalaing, it's working perfectly now after adding ", england" to the search string.

  5. #5
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    81

    Re: QGeoSearchManager returns No data available for the specified location

    Not a problem - although I'd be happier if the search for "London" worked on it's own

    I'll bring this example up the next time I'm talking to the people behind the servers - at the very least it'll be useful feedback for them, and maybe we'll see some improvements come from it.

Similar Threads

  1. No source available for ( ekern.exe )()
    By lokesh_kumar_s in forum Symbian C++
    Replies: 21
    Last Post: 2011-04-12, 12:56
  2. Committing item data returns no ID
    By shaildyp in forum PC Suite API and PC Connectivity SDK
    Replies: 0
    Last Post: 2009-06-09, 12:07
  3. Preview screen no available for the selection
    By k-kitamoto in forum Themes/Carbide.ui
    Replies: 4
    Last Post: 2007-03-09, 01:52
  4. Replies: 0
    Last Post: 2006-10-26, 06:54
  5. creating file at specified location
    By sunny_singh in forum Symbian C++
    Replies: 2
    Last Post: 2005-09-20, 10:52

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •