×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5

Hybrid View

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    5

    QML on N900 in RDA shows just black or white screen

    Hi,

    I'm trying to test my QML+Qt application on N900s in RDA but the QML content is shown just in black, or when in fullscreen, sometimes in white. I've tried also simplest QML samples from Qt Creator and the result is same. Same deb-file in real N900 works fine, and same code on RDA's Symbian devices runs fine.

    Any advices on this?

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    5

    Re: QML on N900 in RDA shows just black or white screen

    I found out the reason. I had installed Madde 2.2 on my N900 which also installed QtQuick 1.0 hotfix from extras-devel. This allowed to have "import QtQuick 1.0" in qml files, but in vanilla N900 it is not accepted, instead one should just use "import Qt 4.7". Therefore it was running in my N900 ok and failed in RDA.

  3. #3
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Helsinki
    Posts
    413

    Re: QML on N900 in RDA shows just black or white screen

    thanks for the information. this could be useful to someone else also

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    5

    Re: QML on N900 in RDA shows just black or white screen

    Btw, why it is not possible to reboot N900 in RDA, or at least have button for task switching where one could kill app? Ctrl+backspace doesn't seem to work at least when using Mac with RDA like it does on real N900. Now if fullscreen app jams like it did with my app the device is in state that nothing can be done anymore.

  5. #5
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Helsinki
    Posts
    413

    Re: QML on N900 in RDA shows just black or white screen

    unlike for mostly all Symbian phones, rebooting is disabled for N900, as based on experience the device did not automatically reconnect surely enough after a reboot (but may go "permanently" offline. this was a big issue especially with earlier firmware versions, the current firmware is somewhat better in this sense). I will need to check the task switcher button, should be possible to add a button like that to the device skin in RDA if it's currently missing.

Similar Threads

  1. RDA N900 in black screen.
    By jkosonen in forum [Archived] Qt Quick
    Replies: 1
    Last Post: 2011-02-08, 22:12
  2. QML on N900
    By vitna in forum Nokia N9
    Replies: 2
    Last Post: 2010-12-22, 15:42
  3. Install package on N900 (RDA)
    By Terbaddo in forum Nokia N9
    Replies: 1
    Last Post: 2010-11-29, 16:02
  4. black screen before displaying image in n900
    By babulamiet in forum Nokia N9
    Replies: 14
    Last Post: 2010-04-19, 12:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •