×

Discussion Board

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    27

    How to show dial pad in nokia s60 5th edition?

    I have an application where i need to show dial pad to type number and call that number. How can i show dial pad. For this I want to add a button in my page and click it and get the dial pad. Can anyone help me?

    Thanks in advance.
    Mazhar

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,165

    Re: How to show dial pad in nokia s60 5th edition?

    you could use the buttons: http://www.developer.nokia.com/Commu...-_S60_Touch_UI to make the dialpad, and then simply use CTElephony API for dialing the call.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    27

    Re: How to show dial pad in nokia s60 5th edition?

    Is there any api which can show dial pad? I don't want to create custom dial pad initially if I get support to get phone dial pad.

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,165

    Re: How to show dial pad in nokia s60 5th edition?

    appears to be that there are no reliable way, at least according to this older thread: http://www.developer.nokia.com/Commu...0-phone-dialer

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    27

    Re: How to show dial pad in nokia s60 5th edition?

    So, I have to create custom dial pad. Is it?

  6. #6
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,165

    Re: How to show dial pad in nokia s60 5th edition?

    if you can not use the original app, then you do have the option on making your own.

  7. #7
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    May 2004
    Posts
    2,267

    Re: How to show dial pad in nokia s60 5th edition?

    Hi,

    If you just want to launch the built-in dial pad then the most straightforward way is simulating a green key press, like this.

    "S60 5th Edition: How to launch the built-in dial pad #7"
    http://www.developer.nokia.com/Commu...l=1#post678637

    "S60 5th Edition: How to launch the built-in dial pad #9"
    http://www.developer.nokia.com/Commu...l=1#post683571

    and if you want more for example launch the dial pad then 'key in' a number programmically, then see this one

    "S60 5th Edition: How to launch the built-in dial pad #18" (note that SwEvent capapbility is necessary)
    http://www.developer.nokia.com/Commu...l=1#post686622

    Regards

    Ziteng Chen

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 2011-01-19, 13:35
  2. How to dial a string (with pause characters) on 3rd edition fp1/fp2 devices
    By niharvaidya in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 0
    Last Post: 2009-11-26, 12:33
  3. Phone client dial api and aiw dial data consumer api compability
    By lss0986 in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 3
    Last Post: 2008-12-10, 09:34
  4. Using CTelephony in 3rd edition to dial a call
    By thomasraku in forum Symbian
    Replies: 4
    Last Post: 2006-03-10, 11:28
  5. Nokia 30 as a modem (Dial out and dial in capability)
    By go_reilly in forum PC Suite API and PC Connectivity SDK
    Replies: 0
    Last Post: 1970-01-01, 02:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×