×

Discussion Board

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    159

    switching between the qml files.

    i have a problem in switching between the qml screens. i am using qt creater, can you plz tell me how you achieved it??? thanks for any replies. below is the thread i am looking at. same prob for me as like like in this thread...how to use it ??

    http://www.developer.nokia.com/Commu...-qml-in-QT-4.7

    i tried it can u plz tell me wat should i do in main.qml and in other files??? wat is that id: someloader means ??? thanks for any replies..

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    જુનાગઢ - India
    Posts
    3,034

    Re: switching between the qml files.

    I think QML PageStack Element would be convenient for such kind of operations.

    We are not able to open link you pasted.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    159

    Re: switching between the qml files.

    Quote Originally Posted by savaj View Post
    I think QML PageStack Element would be convenient for such kind of operations.

    We are not able to open link you pasted.

    yes i tried with pagestack but it overlaps the other page... so there ill be a memory issue when more page is opened... this is the link savaj

    http://www.developer.nokia.com/Commu...k-the-qml-file

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    જુનાગઢ - India
    Posts
    3,034

    Re: switching between the qml files.

    Not getting you exactly in "it overlaps the other page".

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    159

    Re: switching between the qml files.

    Quote Originally Posted by savaj View Post
    Not getting you exactly in "it overlaps the other page".
    yes its overlaping the other page savaj, actually wat i am doin is as follows,

    i have an qml file its id is
    id: mainPage
    i need to display this qml file from the main.qml file button click event.. so wat i did is as follows,

    Button {
    id: button1
    x: 145
    y: 277
    text: "Button"
    onClicked:
    mainPage.visible = true;
    }

    but that page is not visible how can i switch to the other page ?? in pagestack the other screen is appending to the first screen savaj.

  6. #6
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    જુનાગઢ - India
    Posts
    3,034

    Re: switching between the qml files.

    You can check Page Based Application Navigation.

    Specifically check pageStack.push() and pageStack.pop() for pushing and popping pages from stack.

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    159

    Re: switching between the qml files.

    Quote Originally Posted by savaj View Post
    You can check Page Based Application Navigation.

    Specifically check pageStack.push() and pageStack.pop() for pushing and popping pages from stack.
    yes savaj i did as you said using pagestack.push("qmlfile"); the screen is displayed but, the screen from which we call it also is under the screen which we displayed now. it gets appended. can you tell me how can i switch between the screens moving completely from one screen to another ???? as of in this link...

    http://www.developer.nokia.com/Commu...k-the-qml-file

    i tried using this...but i couldn't find how to implement it in mine. thats the prob. thanks for any replies.

  8. #8
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    જુનાગઢ - India
    Posts
    3,034

    Re: switching between the qml files.

    Width and height of both pages are different?

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    159

    Re: switching between the qml files.

    Quote Originally Posted by savaj View Post
    Width and height of both pages are different?
    No savaj i dnt specify the width and height of the pages. i used as follows.

    onClicked: {
    pageStack.push(Qt.resolvedUrl("xxx.qml"))
    }
    is this correct ??? r am i goin wrong anywhere???

    is this that much difficult to switch between the screens??? in qml.. thanks for any replies.

Similar Threads

  1. Switching tab in 5th
    By lubom in forum Symbian User Interface
    Replies: 10
    Last Post: 2010-04-19, 14:51
  2. switching between applications
    By saurabh2801 in forum Symbian
    Replies: 21
    Last Post: 2007-05-29, 12:26
  3. Fep Switching
    By swastic in forum Symbian User Interface
    Replies: 0
    Last Post: 2006-02-09, 08:59
  4. Storing Audio/ image files as byte arrays in flat files(eg. bin files)
    By anantharaj1999 in forum Mobile Java General
    Replies: 0
    Last Post: 2003-06-09, 11:57
  5. switching between views
    By kaumudi in forum Symbian User Interface
    Replies: 3
    Last Post: 2003-04-19, 10:53

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×