×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    3

    I have problem in using TimeZone class in j2me

    hello hi,

    In my application i need to get the timezone of the place. but while using the class timezone and method TimeZone.getRawOffset().the offset value should be some long value according to my timezone but its returing zero could some one help me.

    TimeZone timezone = TimeZone.getDefault();
    TimeZone.getRawOffset();//this should return value but its returning zero.

  2. #2
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    1,595

    Re: I have problem in using TimeZone class in j2me

    Hello rahulch,

    and welcome to Nokia Developer Discussion Boards!

    Could you elaborate which device or SDK are you using for testing this?

    Regards,
    r2j7
    [URL="http://library.forum.nokia.com/java"][B] >>> Java Developer's Library <<<[/B][/URL]
    [URL="https://www.developer.nokia.com/Resources/Support/Technical_support.xhtml"] [B]>>> Technical Support for Java ME development <<<[/B][/URL]
    [URL="https://publish.ovi.com/info/"][B]>>> Nokia Publish: reach millions of Nokia users worldwide through Nokia Store <<<[/B][/URL]

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    3

    Re: I have problem in using TimeZone class in j2me

    hmm thanku..i am using netbeans ide and simulator is default color phone.

  4. #4
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    1,595

    Re: I have problem in using TimeZone class in j2me

    Hello rahulch,

    I cannot reproduce the issue. Tested on Nokia SDKs and also the Java ME Platform SDK 3.0 by Oracle.

    Could you specify which SDK are you using?

    Regards,
    r2j7
    [URL="http://library.forum.nokia.com/java"][B] >>> Java Developer's Library <<<[/B][/URL]
    [URL="https://www.developer.nokia.com/Resources/Support/Technical_support.xhtml"] [B]>>> Technical Support for Java ME development <<<[/B][/URL]
    [URL="https://publish.ovi.com/info/"][B]>>> Nokia Publish: reach millions of Nokia users worldwide through Nokia Store <<<[/B][/URL]

  5. #5
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Noida, India
    Posts
    3,085

    Re: I have problem in using TimeZone class in j2me

    Quote Originally Posted by rahulch View Post
    hmm thanku..i am using netbeans ide and simulator is default color phone.
    It should get the timezone set in the computer on which the simulator is ruuning, but if it fails - test this on some Nokia emulator or real device.
    thanks,
    ~Amitabh
    (Champion of the Month -Aug'13)
    Follow me on my blog for Innovative Mobile Apps

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    3

    Re: I have problem in using TimeZone class in j2me

    hmm i resolved the issue.

Similar Threads

  1. TimeZone problem
    By valdomero in forum Mobile Java General
    Replies: 0
    Last Post: 2009-10-22, 10:02
  2. s60 2nd edition timezone problem
    By mahesh_aquarius in forum Series 40 & S60 Platform Feedback Archive
    Replies: 6
    Last Post: 2008-12-01, 13:34
  3. TimeZone problem in Nokia E61 having firmware version 2.0618.06.05
    By smita_2111 in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2007-03-23, 00:09
  4. TimeZone problem in Nokia E61 having firmware version 2.0618.06.05
    By smita_2111 in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 1
    Last Post: 2007-03-23, 00:09
  5. TimeZone problem at Nokia 9500
    By H2A in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2005-04-02, 21:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×