×

Discussion Board

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Switzerland
    Posts
    121

    [moved] inneractive, should I use it?

    Hi,
    I downloaded the sdk and wrote the code to use it.

    But I don't see any clicks on the statistics page of inneractive. Maybe it is because I don't insert the right UID? Where can I find it? I use the App name (Publisher_Appname_OVI) as UID.

    But my question is. Does this ad-server give enough banners? Or does you see always the same banner?

    Can you say: "I am using it and you should use it too, because it is really good!" ???

    Thanks, Tiger54

    Edit: inneractive updated my statistics, I think the UID is correct
    I discovered Qt in the summer 2010, it was sooo easy and nice to use, that I begun to write some apps.
    Thank you Nokia, for giving me this possibility!

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    166

    Re: inneractive, should I use it?

    I am currently using it for my apps on ovi store, looks to working good till now. I see enough new banner. thought some time it repeats the banner for long time.
    http://kunalmaemo.blogspot.com/

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,204

    Re: inneractive, should I use it?

    Hi Tiger54 Iam trying to show ads on symbian application. ARe u successful? If so are you able to show the ADS on ur application. Please help me too.

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,204

    Cool Re: inneractive, where Iam wrong iam unable to show ads in my symbian app

    Re: inneractive, where Iam wrong iam unable to show ads in my symbian app.


    Please check my code and find where Iam wrong
    Attached Files Attached Files

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Switzerland
    Posts
    121

    Re: inneractive, where Iam wrong iam unable to show ads in my symbian app

    Hahaha, should I look up your entire code? :P

    There is a good tutorial and good examples from inneractive. I simply copied the code to show the banner and it worked.

    Do you get some error messages? Can you compile your project? Maybe you forgot or you don't wrote the right app key and token in your app. Then you don't see the banner.

    Edit: I can't find any code where you place the banner in your files.

    1. You have to add this headers:
    #include "InnerActiveAd/InnerActiveAdModule.h"
    #include "InnerActiveAd/InnerActiveAdWidget.h"

    2. The I inserted the inneractive code by initialising the class:
    Code:
    ///////////////////////////////////////////////////////////////
        // create InnerActive Ad Module
        ipAdModule = new InnerActiveAdModule(this, "NAME OF YOUR APP - ID", 180);
        ipAdModule->setAdProtocolParameter(EIaProtocolParams_DistributionChannelPortal, QString("551"));
        connect(ipAdModule, SIGNAL(adDataReady()), this, SLOT(onAdDataReady()));
    
        ipAdWidget = ipAdModule->createAdBanner(parent);
        ipAdWidget->setGeometry(165, 74, 310, 52);
        ipAdWidget->setObjectName(QLatin1String("adCtrl"));
        ipAdWidget->setFocusPolicy(Qt::NoFocus);
        //ipAdWidget->hide();
    
        int res = ipAdModule->requestAd();
        Q_UNUSED(res);
    3. write the event function (adDataReady()):
    Code:
    void Cams::onAdDataReady(void)
    {
        int res = ipAdModule->updateBanner(ipAdWidget);
        switch (res)
        {
        case EIaErrors_AdDataNotReady:
            QMessageBox::information(this, tr("InnerActive"), tr("Ad data not ready. Ad should be reloaded."));
            break;
        case EIaErrors_Processing:
            QMessageBox::information(this, tr("InnerActive"), tr("Retrieving Ad data. Try again later."));
            break;
        case EIaErrors_Ok:
            {
            if(ipAdWidget->isHidden())
                    ipAdWidget->show();
            }
            break;
        default:
            break;
        }
    
    }
    That's all.
    Last edited by Tiger54; 2012-04-04 at 16:35.
    I discovered Qt in the summer 2010, it was sooo easy and nice to use, that I begun to write some apps.
    Thank you Nokia, for giving me this possibility!

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Switzerland
    Posts
    121

    Re: inneractive, where Iam wrong iam unable to show ads in my symbian app

    And for the statistics, I have this statistics on my app:

    Only 1% will click on your banner.

    You get only 2% of all clicks.

    So if you show the banner 100'000 times. Only 1'000 will click on the banner. You will get 20$.
    I discovered Qt in the summer 2010, it was sooo easy and nice to use, that I begun to write some apps.
    Thank you Nokia, for giving me this possibility!

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    256

    Re: inneractive, where Iam wrong iam unable to show ads in my symbian app

    Tiger54, your CTR seems to be very low. I also utilize innerActive and for example the Click Through Rate is 3.035 % for today (and long time average is even higher). So, using the same figures, I would get around 60$. Maybe you should check your ad placement strategy in order to get higher figures...

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Switzerland
    Posts
    121

    Re: inneractive, where Iam wrong iam unable to show ads in my symbian app

    It is not easy to place a banner. To be honest, I always remove apps with banners because I don't like it.
    I wrote this app, that show the banner in the middle of the screen, but you can continue to use the app. If you don't click on the banner, the banner disappear.

    I know, the banner could be more aggressive, but I would like more a user more than 1ct more
    I discovered Qt in the summer 2010, it was sooo easy and nice to use, that I begun to write some apps.
    Thank you Nokia, for giving me this possibility!

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    24

    Re: inneractive, should I use it?

    In my statistics on my app, the result is similar with Tiger54's report. ^_^

    ~110,000 impression
    ~1.6% CTR
    ~$20 Revenue

    The banner is always located on the UI. :P
    Last edited by jacky.finalfantasy; 2012-04-11 at 13:21.

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    256

    Re: inneractive, should I use it?

    For today: 3.625 % CTR and the ad is not shown all the time...

  11. #11
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    441

    Re: inneractive, where Iam wrong iam unable to show ads in my symbian app

    Hi GTO_India

    I have checked your sources and found you took inneractiveAdSample code fragments on top of "hello world" S60 standard application template --- i.e. there is no much difference between inneractiveAdSample and your project. Theoretically it should work, otherwise you need to examine you files with file diff utility tool against inneractiveAdSample project. By using a file diff tool I did not find any obvious error in your code. What is the problem with your project?

  12. #12
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,204

    Re: inneractive, where Iam wrong iam unable to show ads in my symbian app

    what is the prolem with my project then? No InnerActive support tem member is contacting me or responding to me. I have also raised support ticket in the InnerActive website too.
    Last edited by GTO_India; 2012-04-12 at 08:38.

Similar Threads

  1. Replies: 45
    Last Post: 2013-09-03, 16:37
  2. Replies: 2
    Last Post: 2012-04-03, 01:59
  3. Inneractive SDK - license issues
    By mnosov in forum [Archived] Monetizing your application
    Replies: 6
    Last Post: 2012-03-31, 15:21
  4. Replies: 2
    Last Post: 2012-03-21, 13:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×