×

Discussion Board

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    System Error (-1) !!

    I have designed a simple gui app for my nokia x6 using Qt.But when i run it, it gives me SystemError(-1) message. plz help me! i have installed all the QT files on my cell!!
    i am using this code!!!

    #include "mainwindow.h"
    #include "ui_mainwindow.h"

    MainWindow::MainWindow(QWidget *parent) :
    QMainWindow(parent),
    ui(new Ui::MainWindow)
    {
    ui->setupUi(this);
    }

    MainWindow::~MainWindow()
    {
    delete ui;
    }

    void MainWindow:n_pushButton_clicked()
    {

    ui->listWidget->addItem(ui->lineEdit->text());
    ui->textEdit->setText("Hello");
    }

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    India
    Posts
    1,128

    Re: System Error (-1) !!

    Hi,

    Are you testing app on emulator or phone?

    If you are testing app on emulator..than debug code line by line and check which line it's crash.........Generally this error comes Resource missing.....

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,481

    Re: System Error (-1) !!

    This code looks fine. In Symbian -1 means not found, have you commented or removed some code from your project so the initialization is not happening properly?

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: System Error (-1) !!

    i have recently found that its not because of code! its something else!! i have tried to install the QT built in examples too ! they also give the same error.Don't know why??

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: System Error (-1) !!

    my emulator doesn't work.So m trying my first app on my cell!! Moreover ,when i build the files for my device,the software gives me the
    error
    plz tell me
    Launching: calculator.exe
    Launch failed: Command answer [command error], 1 values(s) to request: 'C|8|Processes|start|""|"calculator.exe"|[""]|[]|true'
    #0 {"Code":-1,Format="Failed to create the process (verify that the executable and all required DLLs have been transferred) (item not found)"}
    Error: 'Failed to create the process (verify that the executable and all required DLLs have been transferred) (item not found)' Code: -1
    Finished.

  6. #6
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,481

    Re: System Error (-1) !!

    Was your coda sw in the phone was running and was connected to your PC?
    Could you check that and also create the wizards to create a simple hello word type application and try to install and run it.
    Please repost your findings here.

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: System Error (-1) !!

    @mahbub_s60 !!! i have also tried to install the built in QT examples!! but when installed!! they don't run!!

  8. #8
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,481

    Re: System Error (-1) !!

    I guess it is better to try first with simple helloworld app generated by wizards. Some examples application might need to have certificate to install. So that may not work.
    Best way would be follwo the wizards and create a simple helloworld (make sure your CODA sw in the Phone side is working and connected with PC).

    Once we are able to run this simple app then we can try to run other example. Could you try and post the result here. Or you can check the step by step guide that is available in QtSDK (in the welcome page)

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: System Error (-1) !!

    i am trying to install built in examples in my x6.But when i try to install it ,the QT gives me the error

    " Launching: analogclock.exe
    Launch failed: Command answer [command error], 1 values(s) to request: 'C|8|Processes|start|""|"analogclock.exe"|[""]|[]|true'
    #0 {"Code":-1,Format="Failed to create the process (verify that the executable and all required DLLs have been transferred) (item not found)"}
    Error: 'Failed to create the process (verify that the executable and all required DLLs have been transferred) (item not found)' Code: -1"

    plz tell me why is it happening? Moreover the sis file is generated! but when installed on the cell phone,it doesn't run!! Plz help me!!

  10. #10
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,481

    Re: System Error (-1) !!

    You need to install Qt in the phone? Do you have it?

  11. #11
    Registered User
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: System Error (-1) !!

    yes i have installed QT 4.7.4,Qt Mobility,QT quick components provided with latest QT !! but still the apps don't run!!

  12. #12
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,481

    Re: System Error (-1) !!

    Hi,
    Have you seen this doc? It says
    The Qt 4.7.4-based bundle is not supported in S60 5th Edition devices where the last supported Qt version is Qt 4.7.3. To support this Qt SDK 1.1.4 has the Qt 4.7.3 for S60 5th Edition build target (this was earlier named as Symbian^1).
    http://labs.qt.nokia.com/2011/11/08/...-symbian-news/

  13. #13
    Registered User
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: System Error (-1) !!

    @mahbub_S60! So,what should i do then??? reply me plz!!

  14. #14
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,167

    Re: System Error (-1) !!

    I suppose Mahbub is telling You that you should build for supported target, i.e. as your device is 5th ed devicem you should use the target that is supported by it.

  15. #15
    Registered User
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    19

    Re: System Error (-1) !!

    @symbian!! What do u mean by "You should use the target that is supported by it" ?

Similar Threads

  1. Fatal: IO Error:SymbainOS error = -34 : General: System error
    By dharmeshkhatri in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 9
    Last Post: 2010-04-12, 15:17
  2. Replies: 3
    Last Post: 2009-05-18, 09:38
  3. running easydgm on simulator occur error:system error(-1)
    By mandysss in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 2
    Last Post: 2008-10-31, 05:46
  4. java.io.IOEXCEPTION: SymbianOS error = -33 : System error
    By hari_scjp in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 1
    Last Post: 2006-02-27, 13:38
  5. java.io.IOException: SymbianOS error = -28 : System error
    By raghuraman in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 2
    Last Post: 2004-10-21, 09:33

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×