×

Discussion Board

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    6

    ATD command reports 'no dial tone'

    I want to interface a micro to a 2330c to dial a number when a switch is closed. Using cable connection I can connect to phone with Nokia suite and with hyperterminal but sending ATD 1234567; results in the reply NO DIAL TONE. This command works OK through bluetooth, why not with cable?

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    May 2008
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    1,100

    Re: ATD command reports 'no dial tone'

    Hi there, brianthesnail and welcome onboard!

    Just to be sure ; could you try another cable instead? I will test this myself and post back what happened.

    Best,
    Marko
    [FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"][/COLOR][I]Marko Lumivuori
    Technical Support
    +358 40 8019330
    [email]marko.lumivuori@nokia.com[/email][/I][/FONT]

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    6

    Re: ATD command reports 'no dial tone'

    I only have one cable at present though have used another of the same type CA-50 with NokiaSuite in the past.

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    May 2008
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    1,100

    Re: ATD command reports 'no dial tone'

    Hi there, brianthesnail

    Thank you for this additional detail. Ok, I will see to that I anyways use two cables and model of yours too.

    Best Regards,
    Marko
    [FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"][/COLOR][I]Marko Lumivuori
    Technical Support
    +358 40 8019330
    [email]marko.lumivuori@nokia.com[/email][/I][/FONT]

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    4,105

    Re: ATD command reports 'no dial tone'

    Brian, are you sure you want a data connection called CSD? If you want a voice connection, you have to add a semicolon (ETSI TS 27.007 chapter 6.2). By the way, CSD is not supported very well anymore. In WCDMA (3G) many networks do not support it at all. In GSM (2G) the remote access point should be digital and with the right service bits set.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    6

    Re: ATD command reports 'no dial tone'

    It's a voice call I want to make and I put the ; in. Also tried ATDT 1234567; but no joy.

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    4,105

    Re: ATD command reports 'no dial tone'

    Interesting. Please, try without a space. I will check here as well. Mhm, I do not own a device of your platform.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    6

    Re: ATD command reports 'no dial tone'

    I've tried with no space and with other AT commands. The best I get is AT OK. I tried making a call on the phone then sending ATH. It didn't hang up but returned NO CARRIER. I can send SMS through the cable with Nokia Suite but not from Hyperterminal.

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    6

    Re: ATD command reports 'no dial tone'

    Hi, back again.
    I abandoned the cable and decided to go for a Bluetooth link since I know this works with a Nexus usb dongle . I got a neat little module http://www.byvac.co.uk/downloads/dat...0DataSheet.pdf and connected through Hyperterm got it to pair with and link to the phone. But there is no response from the phone at all though the leds on the module blink like they are passing commands through. The module will link with the nexus and can pass text back and forth so it works ok. The only difference I can see is that the Nexus port has an RFCOMM driver and the module port is a plain serial rs232 driver. Could this be the problem?

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    4,105

    Re: ATD command reports 'no dial tone'

    Which RFComm channel are you connecting? Which UUID are you using for DUN?

  11. #11
    Registered User
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    6

    Re: ATD command reports 'no dial tone'

    Using the Nexus USB on COM40 with the phone ID 2C:D2:E7:C9:D5:89 I can successfully dial a number but on COM10 with the pairing through the serial module there is no response from the phone. Portmon log follows (couldn't see how to attach the file)
    2 1.40356737 sscom32E.exe IRP_MJ_CREATE porte40 SUCCESS Options: Open
    3 0.00000108 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_QUEUE_SIZE porte40 SUCCESS InSize: 1024 OutSize: 1024
    4 0.00000054 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_BAUD_RATE porte40 SUCCESS
    5 0.00000027 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_LINE_CONTROL porte40 SUCCESS
    6 0.00000027 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_CHARS porte40 SUCCESS
    7 0.00000027 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_HANDFLOW porte40 SUCCESS
    8 0.01089477 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_BAUD_RATE porte40 SUCCESS Rate: 38400
    9 0.01098697 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_CLR_RTS porte40 SUCCESS
    10 0.01198826 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_DTR porte40 SUCCESS
    11 0.01098885 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_LINE_CONTROL porte40 SUCCESS StopBits: 1 Parity: NONE WordLength: 8
    12 0.01199041 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_CHAR porte40 SUCCESS EOF:28 ERR:0 BRK:0 EVT:0 XON:11 XOFF:13
    13 0.01298712 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_HANDFLOW porte40 SUCCESS Shake:1 Replace:0 XonLimit:256 XoffLimit:256
    14 0.00000054 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_TIMEOUTS porte40 SUCCESS RI:-1 RM:0 RC:0 WM:100 WC:1000
    15 0.00000054 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_WAIT_MASK porte40 SUCCESS Mask: RXCHAR RXFLAG TXEMPTY CTS DSR RLSD BRK ERR RING RX80FULL
    16 21.91419710 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_WAIT_ON_MASK porte40 SUCCESS
    17 0.00000108 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_MODEMSTATUS porte40 SUCCESS
    18 0.00000027 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_MODEMSTATUS porte40 SUCCESS
    19 0.00000027 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_MODEMSTATUS porte40 SUCCESS
    20 0.00085989 sscom32E.exe IRP_MJ_WRITE porte40 SUCCESS Length 17: atd07812345678;..
    21 0.00000081 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_COMMSTATUS porte40 SUCCESS
    22 0.00000054 sscom32E.exe IRP_MJ_READ porte40 SUCCESS Length 17: atd07812345678;..
    23 0.00000027 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_COMMSTATUS porte40 SUCCESS
    24 15.16204938 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_WAIT_ON_MASK porte40 SUCCESS
    25 0.00000161 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_COMMSTATUS porte40 SUCCESS
    26 0.00000081 sscom32E.exe IRP_MJ_READ porte40 SUCCESS Length 20: ..OK....NO CARRIER..
    27 0.00000027 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_COMMSTATUS porte40 SUCCESS
    28 4860.13300489 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_WAIT_ON_MASK porte40 SUCCESS
    29 0.00000215 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_PURGE porte40 SUCCESS Purge: TXABORT RXABORT
    30 0.00000430 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_WAIT_MASK porte40 SUCCESS Mask:
    31 0.00000027 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_PURGE porte40 SUCCESS Purge: TXCLEAR RXCLEAR
    32 0.00000054 sscom32E.exe IRP_MJ_CLEANUP porte40 SUCCESS
    33 0.01909240 sscom32E.exe IRP_MJ_CLOSE porte40 SUCCESS
    34 0.02660377 sscom32E.exe IRP_MJ_CREATE Silabser0 SUCCESS Options: Open
    35 0.00000699 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_QUEUE_SIZE Silabser0 SUCCESS InSize: 1024 OutSize: 1024
    36 0.00000296 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_BAUD_RATE Silabser0 SUCCESS
    37 0.00000188 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_LINE_CONTROL Silabser0 SUCCESS
    38 0.00000188 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_CHARS Silabser0 SUCCESS
    39 0.00000215 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_HANDFLOW Silabser0 SUCCESS
    40 0.00390407 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_BAUD_RATE Silabser0 SUCCESS Rate: 38400
    41 0.00298450 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_CLR_RTS Silabser0 SUCCESS
    42 0.00796780 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_DTR Silabser0 SUCCESS
    43 0.00796538 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_LINE_CONTROL Silabser0 SUCCESS StopBits: 1 Parity: NONE WordLength: 8
    44 0.00398632 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_CHAR Silabser0 SUCCESS EOF:84 ERR:0 BRK:0 EVT:0 XON:11 XOFF:13
    45 0.00398067 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_HANDFLOW Silabser0 SUCCESS Shake:1 Replace:0 XonLimit:256 XoffLimit:256
    46 0.00000349 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_TIMEOUTS Silabser0 SUCCESS RI:-1 RM:0 RC:0 WM:100 WC:1000
    47 0.00000591 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_SET_WAIT_MASK Silabser0 SUCCESS Mask: RXCHAR RXFLAG TXEMPTY CTS DSR RLSD BRK ERR RING RX80FULL
    48 25.65304078 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_WAIT_ON_MASK Silabser0 SUCCESS
    49 0.00000430 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_MODEMSTATUS Silabser0 SUCCESS
    50 0.00000242 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_MODEMSTATUS Silabser0 SUCCESS
    51 0.00000242 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_GET_MODEMSTATUS Silabser0 SUCCESS
    52 0.00052067 sscom32E.exe IRP_MJ_WRITE Silabser0 SUCCESS Length 17: atd07812345678;..
    53 29.16750013 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_WAIT_ON_MASK Silabser0 SUCCESS
    54 0.00078275 sscom32E.exe IRP_MJ_WRITE Silabser0 SUCCESS Length 17: atd07812345678;..
    55 14.14371366 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_WAIT_ON_MASK Silabser0 SUCCESS
    56 0.00021773 sscom32E.exe IRP_MJ_WRITE Silabser0 SUCCESS Length 4: at..
    57 0.00000000 sscom32E.exe IOCTL_SERIAL_WAIT_ON_MASK Silabser0

Similar Threads

  1. No dial tone....when dialing
    By gpalvia in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2009-04-09, 09:31
  2. Dial Tone and Ring Tone
    By Aliencse in forum Symbian Media (Closed)
    Replies: 5
    Last Post: 2008-08-06, 10:35
  3. playing dial tone using audio proxy server
    By noam segal in forum VoIP
    Replies: 0
    Last Post: 2007-07-01, 12:52
  4. do a dial with at command
    By silviuccia in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2007-03-08, 16:35
  5. Setting/Getting Logo, Ring Tone, Speed Dial using SDK 3.0
    By stile in forum PC Suite API and PC Connectivity SDK
    Replies: 0
    Last Post: 2003-04-14, 05:52

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×