×

Discussion Board

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    65

    [moved] System Error on Belle device!

    Hello,

    After updating the E6 to Belle 111.130.0622 using software update on the Nokia Suite I am not able to install my Qt application on it! It gives "System Error" message!

    What could be the reason for this?

  2. #2
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,142

    Re: System Error on Belle device!

    Basically "System Error" does not sound like instalaltion time error, but actually run time panic, thus do check the panic code: http://www.developer.nokia.com/Commu...ded_panic_code

  3. #3
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,355

    Re: System Error on Belle device!

    Is that an install failure or a run failure (even if the app is run at install time)? For run time errors see Jukka's comment. For install errors, see http://www.developer.nokia.com/Commu...er-debug-guide
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    65

    Re: System Error on Belle device!

    symbianyucca & Lucian,

    The application installed well n worked fine before updating the device to Belle! And it's during the installation process, not run time. On installation of the smart-installer build, during the phase "Finalizing installation" it gives an error message reading "System Error".

    So, both your links did't give me much information to solve this issue. What could be the problem with the software update?

  5. #5
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,142

    Re: System Error on Belle device!

    ok, here's one more link: http://www.developer.nokia.com/Commu...er_for_Symbian check the Where to find help section and copy paste the logs here.

  6. #6
    Regular Contributor
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    65

    Re: System Error on Belle device!

    Here's the content from the generated log file: log-boot.txt

    03/12/2012 2:11:27 SmartInstaller bootstrap begins
    03/12/2012 2:11:27 + Init()
    03/12/2012 2:11:27 * Ovi Store 0, profile 0
    03/12/2012 2:11:27 + WaitForInstallComplete()
    03/12/2012 2:11:27 Waiting for installer to become idle
    03/12/2012 2:11:28 - WaitForInstallComplete(): 0x2002CCCF
    03/12/2012 2:11:28 - Init()
    03/12/2012 2:11:28 MachineUid = 0x20023767 (0)
    03/12/2012 2:11:30 ADM (0x2002CCCE) = 1 (v2.02.0)
    03/12/2012 2:11:30 + ReadConfiguration()
    03/12/2012 2:11:30 configFile = C:\Private\2002cccd\config.ini
    03/12/2012 2:11:30 configUrl = http://dl.qt.nokia.com/smartinstaller/ (default)
    03/12/2012 2:11:30 - ReadConfiguration(): -1
    03/12/2012 2:11:30 + SetFileNameInfo(): ver = 4
    03/12/2012 2:11:30 Application sis 'c:\private\2002CCCE\import\anApp.sis'
    03/12/2012 2:11:30 Filename is 'adm_changes.xml'
    03/12/2012 2:11:30 + ValidateIAP()
    03/12/2012 2:11:30 Getting new settings (3, 0, -1: 0)
    03/12/2012 2:11:30 Browser IAP = 3, mode 2, SNAP 0 (0)
    03/12/2012 2:11:30 Loading helper (0)
    03/12/2012 2:11:33 Got 2 IAPs (0)
    03/12/2012 2:11:33 IAP[0]=2
    03/12/2012 2:11:33 IAP[1]=3
    03/12/2012 2:11:33 Starting with IAP 2
    03/12/2012 2:11:33 + SetIAP(): 2
    03/12/2012 2:11:33 - ValidateIAPL(): 0, 2
    03/12/2012 2:11:33 - SetFileNameInfo()
    03/12/2012 2:11:33 + RequestState(): 0->2
    03/12/2012 2:11:33 + StateDownloadL()
    03/12/2012 2:11:33 Downloading 'C:\system\adm\adm_changes.xml'
    03/12/2012 2:11:33 from 'http://dl.qt.nokia.com/smartinstaller/adm_changes.xml'
    03/12/2012 2:11:33 Receiving 'C:\system\adm\adm_changes.xml'
    03/12/2012 2:11:33 - Download()
    03/12/2012 2:11:33 DlSt= 2, PrSt= 2054
    03/12/2012 2:11:33 DlSt= 15, PrSt= 0
    03/12/2012 2:11:33 DlSt= 2, PrSt= 500
    03/12/2012 2:11:33 DlSt= 2, PrSt= 1000
    03/12/2012 2:11:40 DlSt= 2, PrSt= 1020
    03/12/2012 2:11:40 DlSt= 2, PrSt= 2020
    03/12/2012 2:11:40 DlSt= 3, PrSt= 2021
    03/12/2012 2:11:40 Starting download
    03/12/2012 2:11:40 DlSt= 2, PrSt= 500
    03/12/2012 2:11:40 DlSt= 2, PrSt= 1000
    03/12/2012 2:11:40 DlSt= 2, PrSt= 1020
    03/12/2012 2:11:40 DlSt= 2, PrSt= 2030
    03/12/2012 2:11:40 DlSt= 2, PrSt= 2050
    03/12/2012 2:11:40 DlSt= 2, PrSt= 2051
    03/12/2012 2:11:40 DlSt= 2, PrSt= 3002
    03/12/2012 2:11:40 DlSt= 4, PrSt= 0
    03/12/2012 2:11:40 IAP set to 2
    03/12/2012 2:11:40 + RequestState(): 2->3
    03/12/2012 2:11:40 DlSt= 16, PrSt= 0
    03/12/2012 2:11:40 + ParseFile('C:\system\adm\adm_changes.xml')
    03/12/2012 2:11:40 - ParseFile()
    03/12/2012 2:11:40 ADM is up-to-date (v2.02.0 / v2.02.0)
    03/12/2012 2:11:40 + RequestState(): 3->6
    03/12/2012 2:11:40 + LaunchAdm()
    03/12/2012 2:11:40 LaunchCtrl: 3
    03/12/2012 2:11:40 len 94
    03/12/2012 2:11:40 Launching ADM.exe '1519 4 537054415 2 3 c:\private\2002CCCE\import\anApp.sis'
    03/12/2012 2:11:40 Revealing ADM menu icon
    03/12/2012 2:11:41 - LaunchAdmL(): 0
    03/12/2012 2:11:41 + RequestState(): 6->7
    03/12/2012 2:11:41 + StateDownloadL()
    03/12/2012 2:11:41 - Download()
    03/12/2012 2:11:41 + RequestState(): 7->9
    03/12/2012 2:11:41 DlSt= 15, PrSt= 0
    03/12/2012 2:11:41 + RequestState(): 9->9
    03/12/2012 2:11:41 + RequestState(): 9->9
    03/12/2012 2:11:41 + RequestState(): 9->9
    03/12/2012 2:11:41 + RequestState(): 9->9
    03/12/2012 2:11:41 + ExitApp(9): 0
    03/12/2012 2:11:41 + CStateMachine::Stop()
    03/12/2012 2:11:42 + StopWaitNote(6)
    03/12/2012 2:11:42 + CStateMachine::RunError(-1003)
    03/12/2012 2:11:42 ~SmartInstaller()
    03/12/2012 2:11:42 ~StateMachine()
    03/12/2012 2:11:42 DlSt= 13, PrSt= 0
    03/12/2012 2:11:42 SmartInstaller bootstrap ends

  7. #7
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,355

    Re: System Error on Belle device!

    That should not be a problem, it is the boottrap having an internall error but only *after* launching the ADM component (the real "smart installer"). Check the other log file created in the directory, the log.txt.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  8. #8
    Regular Contributor
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    65

    Re: System Error on Belle device!

    That's the problem, the other log file "log.txt" is not created at all! Installed it twice to verify the same. But, both the times there was only this file in the folder!

  9. #9
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,355

    Re: System Error on Belle device!

    Ok, we need to have a look at this. If your app is already published, please send me a link to it via PM. Otherwise please send me the SIS file at <username>@ovi.com
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  10. #10
    Regular Contributor
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    65

    Re: System Error on Belle device!

    Lucian,

    Yes, the 1st version of the app is already published. I have dropped you a message with the link to it.

  11. #11
    Registered User
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    53

    Re: System Error on Belle device!

    Is there any update on the same... we are also getting same error when we install our app on a Belle device, the same gets installed on older version of the OS.
    -thanks

  12. #12
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,355

    Re: System Error on Belle device!

    Hi madhavnarain, thanks for bring this up again.

    RS3, I just run a test with your app (sorry for the delay) but I can't reproduce the issue. I installed the app twice, once with sideloading and once from the Nokia Store, with the same result: the app installs without any problems.

    My test was done with E7 and not with the E6 (as in RS3's test) but they are expected to behave the same. I will try to find the time for an E6 test as well and update you on that, but the more input we have from you guysm about the devices and firmwares used, the easiest would be to find the source of the problem.

    Update: Test done on E6 as well, no problem found.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

Similar Threads

  1. [moved] Python:System error(-50)
    By tevele in forum Python
    Replies: 2
    Last Post: 2011-09-06, 07:38
  2. Getting system error -1 in device
    By vicky_nits in forum Symbian C++
    Replies: 2
    Last Post: 2010-07-13, 09:58
  3. [moved] What the 'System Error -1003' means?
    By DmitryAkimov in forum Open C/C++
    Replies: 7
    Last Post: 2009-04-14, 12:04
  4. [moved] System error (-28)
    By yunqi_zjy in forum Symbian C++
    Replies: 7
    Last Post: 2008-12-22, 17:45
  5. [moved] System Error (-2) When launching application
    By j_b_luo in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2008-06-24, 14:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •