×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    2

    How to enable WLan connection in symbian emulator (Belle Sdk)

    I am using Nokia_Symbian_Belle_SDK_v1.0 public sdk and trying to enable WLan for emulator. Any help or pointer would be very much appreciated.

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Budapest, Hungary
    Posts
    28,572

    Re: How to enable WLan connection in symbian emulator (Belle Sdk)

    The emulator has a generic "winsock" interface only. It usually works well out of the box, without any additional configuration steps.
    What have you tried and what happened?

    Consider _not_ writing PM-s 8 minutes after asking your question on the boards.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    2

    Re: How to enable WLan connection in symbian emulator (Belle Sdk)

    Thanks for the reply. I am using the c socket apis to connect with server and getting "WSOCK: ServProvider: [0E1C5448] connect failed, err 10061".

  4. #4
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Noida,India
    Posts
    3,957

    Re: How to enable WLan connection in symbian emulator (Belle Sdk)

    If you see in emulator's settings, is using the proxy on?

    tools->preferences->Network , may be if its checked(On) then its hindering the connection to be established.

    Also the error 10061 says : "Connection refused. No connection could be made because the target machine actively refused it. This usually results from trying to connect to a service that is inactive on the foreign host — that is, one with no server application running."

  5. #5
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Budapest, Hungary
    Posts
    28,572

    Re: How to enable WLan connection in symbian emulator (Belle Sdk)

    As an initial test you may consider trying to open some webpage with the built-in browser of the emulator. That may reveal something.

Similar Threads

  1. Symbian Belle emulator - Midlet installation failed.
    By valenj4 in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 6
    Last Post: 2012-03-08, 23:42
  2. Debugger connection refused, Symbian Belle SDK 1.0 with Windows 7 64 bit Netbeans
    By newbie_java2me in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 5
    Last Post: 2012-02-21, 08:47
  3. not able to enable lan connection on my emulator !!
    By yugandhar.pathi in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 1
    Last Post: 2009-09-01, 08:18
  4. WLAN Connection from Emulator
    By capri07 in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 4
    Last Post: 2007-12-13, 05:13
  5. Disable/enable WLAN with Java ME or S60/Symbian
    By pete1112 in forum Wired and Wireless interfaces (Closed)
    Replies: 8
    Last Post: 2007-01-19, 14:10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •