×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6

Thread: Qt question

Hybrid View

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    111

    Qt question

    Hi,

    It is possible to build project in QT from cmd using only bld.inf file or .mmp file ? Or I must create .pro file ?

    I can chose GCCE or ARMV5 in QT ? Witch is better ? I think that in S60 building on ARMV5 was better but ARMV5 was expensive ?

  2. #2
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    441

    Re: Qt question

    What tool do you refer to --- either Creator or Carbide ?

    For creator bld.inf and .mmp are automatically generated -- you must use .pro file to configure your project.

    GCCE is free. for ARMV5 you need RVCT compiler

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    111

    Re: Qt question

    Qt Creator.
    I know that bld.inf and .mmp are automatically generated from .pro file. But I don`t have .pro file, only bld.inf and .mmp. I could write .pro file but it take a time. So is it possible to build project from bld.inf and .mmp without .pro file ?

    So in QT SDK 1.2 there is no RVCT compiler only new GCCE ?

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,166

    Re: Qt question

    as said, if you want free compileer you have GCCE and others will cost you. For Qt you do need pro file, it does not take too much time to make, so while waiting answers here, you could have already made it.

    Also if you have any problems with you code, you will most likely have difficulties on debugging it without IDE, so if you want to use Qt, I would really recommend on downloading QtSDK and using it for development, testing & packaging.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    111

    Re: Qt question

    Ok. Thanks for Your response.
    I understand.

    So another question, it is possible to build many .lib from one .pro file ? Or I must create one .pro file to build one .lib or .exe file ?

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    449

    Re: Qt question

    Hi,

    One way of doing it is to have a .pro file per subdirectory.

    appsuite.pro:

    TEMPLATE = subdirs
    SUBDIRS = common app1 app2 app3
    app1.depends = common
    app2.depends = common
    app3.depends = common
    app1/app1.pro:

    TARGET = app1
    SOURCES = main.cpp
    INCLUDEPATH += ../common
    LIBS += -L../common -lcommon
    The common.pro file should build a static library you can then link into the binaries. common/common.pro:

    TEMPLATE = lib
    CONFIG = staticlib
    SOURCES = project.cpp more.cpp
    HEADERS = project.h more.h

    you can have multiple subdirs too that are libraries.

Similar Threads

  1. A Question About APS
    By nmnir in forum Symbian
    Replies: 0
    Last Post: 2009-06-27, 21:45
  2. a question about command and a question about s60
    By t4kesting in forum Mobile Java General
    Replies: 0
    Last Post: 2006-01-24, 08:21
  3. Replies: 1
    Last Post: 2003-04-14, 03:14
  4. question
    By pbau18 in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2003-03-18, 12:47
  5. question
    By fix78 in forum General Messaging
    Replies: 1
    Last Post: 2002-11-06, 06:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×