×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    59

    CAknToolbar in Belle

    Hello Everyone,
    I'm trying to set text "Sign In" to a button in toolbar but the text doesn't show up. Instead, "..." is drawn. Here is my AVKON_TOOLBAR resource. Kindly suggest what should i do. I don't want to reduce the number of characters in the text. Thank you.


    RESOURCE AVKON_TOOLBAR r_rediff_login_view_toolbar
    {
    flags = KAknToolbarFixed;
    items =
    {
    TBAR_CTRL
    {
    type = EAknCtButton;
    id = ECommand1; // In this example, we are using same set of commands as of used in AppUi:HandleCommandL
    control = AVKON_BUTTON
    {
    flags = KAknButtonSizeFitText;
    states =
    {
    AVKON_BUTTON_STATE
    {
    txt = "SignIn";
    helptxt = "Sign In";
    }
    };
    };
    }
    };
    }

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,166

    Re: CAknToolbar in Belle

    Generally you get the dots when your text is truncated, thus you should use shorter text in that place.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    40

    Re: CAknToolbar in Belle

    Hi,
    As the text is larger in size than the button width,so the text is truncated and is visible as "..."
    So u can try adding image instead of text in button or use EAknCtToolbarExtension to create an extension toolbar button and then u can see your text in button.
    http://www.developer.nokia.com/info/..._2_en.zip.html
    http://www.developer.nokia.com/Commu...-_S60_Touch_UI
    Last edited by debjit.roy; 2012-04-05 at 12:20.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    59

    Re: CAknToolbar in Belle

    @debjit.roy: Thanks for the suggestions. Following are the results

    1. The Toolbar.zip example works well on 5th Editions but displays "..." on belle
    2. Regarding adding image, I'm considering it as a last resort. Want to try more on making enough space available to fit in the text.

    @symbianyucca: Very true, but I've seen some apps from Microsoft that do display larger words in the toolbar (on belle) and not a single character gets truncated. Maybe I've to construct the toolbar with some correct flags. I've tried quite a bit of combination of relevant flags but still unsuccessful. Any more suggestions ?

Similar Threads

  1. a problem about CAknToolbar
    By schmeichel in forum Symbian
    Replies: 0
    Last Post: 2010-10-09, 10:15
  2. Replies: 2
    Last Post: 2010-02-11, 08:02
  3. CAknToolBar Icon strech issue
    By pravesh3127 in forum Symbian
    Replies: 6
    Last Post: 2009-09-02, 10:12
  4. CAknToolbar and dialog
    By mobifunsoft in forum Symbian User Interface
    Replies: 0
    Last Post: 2009-04-05, 07:49
  5. How can i use CAknToolbar Control
    By mit@indianic.com in forum Symbian User Interface
    Replies: 11
    Last Post: 2009-03-03, 21:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×