×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    35

    Building process with SBSv2 and GCCE

    Hello!
    I've got an application, which is packaged into one SIS file, but supports different platforms: MR, 5th, ^1, and is going to support Belle. My application builds perfectly fine with SBSv1.

    So I'm trying to write a BAT file, to build my application from console, using SBSv2 (Raptor)
    Currently, I'm able to build my app, but only in Carbide 3.3, on WINSCW platform (I just re-imported whole project, and that was enough)

    Today I spent almost whole day, fighting with SBSv2 under console, and no success.
    I found many examples, how to compile using RVCT (which I don't have). No single clue, how to do it having only GCCE.
    I started from obvious ideas, like:
    Code:
    sbs -b bld.inf -c gcce_urel
    but the answer is always the same:
    Code:
    error: Unknown build configuration (...)
    Next I realized, that SBSv2 doesn't care about devices.xml, so I set EPOCROOT to
    Code:
    C:\Symbian\Belle\Nokia_Symbian_Belle_SDK_v1.0
    It didn't helped.

    Googling around SBSv2, I found some gcce related things, like many configuration names. Here is an example:
    Code:
    C:\trunk\group>sbs -b bld.inf -c armv5_urel_gcce
    no warnings or errors
    built 'armv5_urel_gcce'
    Run time 1 seconds
    sbs: build log in C:/Symbian/Belle/Nokia_Symbian_Belle_SDK_V1.0/epoc32/build/Makefile.2012-04-15-19-11-43.log
    At least, no errors, hurray! But nothing has been built (1 second run-time!)

    I don't event know, how to do a REALLYCLEAN.
    Code:
    C:\trunk\group>sbs -b bld.inf REALLYCLEAN
    sbs: error: tool 'MWLD' from config 'none' did not return version 'Version 3.2.*' as required.
    Command 'mwldsym2.exe -version' returned:
    /bin/bash: mwldsym2.exe: command not found
    
    Check your environment and configuration.
    
    
    sbs: error: tool 'MWWINRC' from config 'none' did not return version 'Version 3.2.*' as required.
    Command 'mwwinrc.exe -version' returned:
    /bin/bash: mwwinrc.exe: command not found
    
    Check your environment and configuration.
    
    
    sbs: error: tool 'MWCC' from config 'none' did not return version 'Version 3.2.*' as required.
    Command 'mwccsym2.exe -version' returned:
    /bin/bash: mwccsym2.exe: command not found
    
    Check your environment and configuration.
    I have approx. three years of experience with Symbian, but today I felt like total noob.
    What i'm doing wrong? Did I forgot about something...?

  2. #2
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    441

    Re: Building process with SBSv2 and GCCE


  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    35

    Re: Building process with SBSv2 and GCCE

    Thanks for good word, but I'm familiar with Tool Chain.
    Really strange is, that nobody is talking about building process with GCCE + SBSv2. This topic just doesn't exist.
    Today I have no time to continue investigation, but I found something potentially usefull:
    http://www.symlab.org/wiki/index.php...al_Preferences
    I will post a solution, if I find solution by myself.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    35

    Re: Building process with SBSv2 and GCCE

    After quite long investigation, finally I've found solution! I wasted 20h of my life, just for changing bld.inf from:
    Code:
    PRJ_PLATFORMS
    WINSCW GCCE
    to
    Code:
    PRJ_PLATFORMS
    WINSCW ARMV5
    Compilation command is:
    Code:
    sbs -b bld.inf -c armv5_urel_gcce
    Please notice, that output executable is no longer stored in /gcce folder, but /armv5
    That's all :)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 2011-05-28, 23:36
  2. Error building Gcce targets
    By vsh.rules in forum Symbian
    Replies: 2
    Last Post: 2011-04-20, 07:21
  3. problem while building under gcce
    By Adrian99420 in forum Symbian
    Replies: 4
    Last Post: 2009-05-30, 08:47
  4. Building for GCCE problems Carbide.c++ 1.1
    By i_dachev in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 0
    Last Post: 2006-09-27, 10:21
  5. Problems building with GCCE in final S60 v3 SDK
    By fredriklindell in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2006-01-24, 14:06

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×