×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5

Hybrid View

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    9

    Full size TextArea in QML

    Hello there!

    I've just started to developing an application for the N9 for the very first time. I do have had some experience creating websites, a little bit of programs and other projects such as Flash, Fireworks and so on.

    However, when I bought this N9 I knew there are the applications I want there to be. I could just like download them from the OviStore -- but since I love this, I want to create them by myself. That way, I can be sure to have everything I need and I know what I'm able to do with it. And if it needs an upgrade, I just make one.

    So, I'm starting with a simple diary application. I've read some example files found from here and I've got everything else -- BUT:

    How I'm able to turn the TextArea component into same kind than in 'Notes'? (Sorry, I'm not sure about the real application name since I'm finnish). The TextArea contains the whole area that's visible. So there's only header, virtual keyboard and the text that can be edited.

    I have placed a TextArea component to the application screen. It has a certain height and width, but when I type into it, and it goes to a multiple rows the TextArea keeps growing vertically.

    I also tried to set that every time text is placed (or removed) the height remains the same. Well, this turned it crazy! Now I type into the TextArea, and when there are more rows that there coul be fit into, the height remains the same but text keeps going underneath the TextArea.

    So basicly, I want a TextArea that can be scrolled up and down. A little rebound effect would be nice as well, but the main point is that the TextArea can be scrolled up and down - and that it's height won't change while writing.

    Greetings,
    Heikki Kullas
    Finland

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    48

    Re: Full size TextArea in QML

    If it's convenient for you to think in terms close to HTML, then consider the TextArea as the TEXTAREA tag - it's not a DIV which stretches depending on its content. In fact, almost none of the QML components stretch by themselves, nor you can specify sizes in percent. However, there are anchors that let you tie the component's size to other components' boundaries.

    Start reading about QML basics here: http://doc.qt.nokia.com/4.7-snapshot...roduction.html
    about particular QML components for N9 here: http://harmattan-dev.nokia.com/docs/...nts.html?tab=0
    about anchors here: http://harmattan-dev.nokia.com/docs/...anchors&sp=all

    For your particular situation you need
    anchors.fill: parent

    Good luck!

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    9

    Re: Full size TextArea in QML

    Hi, and thanks for the reply!

    Yes, I have already known that for a while. You just didn't understand what I was looking for.

    That gives me a TextArea component - yes -- but I want it to be exactly like in Notes (or in Facebook application when you're about to write a new status). And it's still not scrollable!

    Thanks,
    Heikki Kullas

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    India
    Posts
    3,037

    Re: Full size TextArea in QML

    Check for the property, if it can help.
    platformMaxImplicitHeight : double
    platformMaxImplicitWidth : double

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    23

    Re: Full size TextArea in QML

    Hi

    I have exactly the same problem, here is my thread on the subject
    http://www.developer.nokia.com/Commu...948#post902948

    But it is still not solved, Those components, Text/textEdit/TextArea do not have the minium attributes or behaviour that you expect to them to have.

Similar Threads

  1. Set full screen size to CAknMessageQueryDialog
    By akki.sulochana in forum Symbian User Interface
    Replies: 4
    Last Post: 2011-03-07, 14:32
  2. Stack Full, How to get size?
    By ManuMies in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2010-06-17, 11:05
  3. is it possible to create a list with full screen size?
    By donDonald in forum Symbian User Interface
    Replies: 4
    Last Post: 2006-10-27, 10:03
  4. Full canvas size in midp 1.0
    By Pepper_91 in forum Mobile Java Media (Graphics & Sounds)
    Replies: 1
    Last Post: 2006-09-19, 00:51

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •