×

Discussion Board

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Hybrid View

  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    144

    Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    got:
    Launch failed: Command answer [command error], 1 values(s) to request: 'C|31|Processes|start|""|"MoneyAssistant.exe"|[""]|[]|true'
    #0 {"Code":-46,Format="* Cannot debug 'C:\\sys\\bin\\MoneyAssistant.exe': ensure the DEBUGGABLE[_UDEBONLY] flag is set in its MMP\n (permission denied)"}
    Error: '* Cannot debug 'C:\sys\bin\MoneyAssistant.exe': ensure the DEBUGGABLE[_UDEBONLY] flag is set in its MMP
    (permission denied)' Code: -46
    but the DEBUGGABLE_UDEBONLY is set
    any trick?

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,167

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    Not 100% certain that the -46 code there might indicate that you are missing capabilities from your process.

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    144

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    here is current capabilities
    TARGET.CAPABILITY += NetworkServices ReadUserData \
    WriteUserData \
    LocalServices \
    UserEnvironment

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,167

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    so then see that you are not trying to use any API requiring any other capabilities.

  5. #5
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    If the flag is set, check also the version of CODA installed on device. For devices with Belle FP1 you should use the c:\QtSDK\Symbian\sis\common\CODA\Public-CODA-1.0.6-for-S60v5-Anna-Belle-vFuture.sis package which installs CODA 4.1.16 on the device.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  6. #6
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    144

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    Quote Originally Posted by ltomuta View Post
    If the flag is set, check also the version of CODA installed on device. For devices with Belle FP1 you should use the c:\QtSDK\Symbian\sis\common\CODA\Public-CODA-1.0.6-for-S60v5-Anna-Belle-vFuture.sis package which installs CODA 4.1.16 on the device.
    installed exactly this version

  7. #7
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    Hmm, that's odd. Are you sure that the flag is set? Are you setting it manually or did the SDK do it for you?
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  8. #8
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    144

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    Quote Originally Posted by symbianyucca View Post
    so then see that you are not trying to use any API requiring any other capabilities.
    I can install sis file and app works just fine

  9. #9
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    144

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    Thanks, Lucian!

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    90

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    For me, the same thing happens (device: 808) for a Release build. A Debug build starts ok from QtCreator (but doesn't start from the phone...).

    Everything works on Belle without Fp1 (N8). Clearly, something was broken with Fp1, which is not unusual, unfortunately.

  11. #11
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    144

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    Quote Originally Posted by mvuori View Post
    For me, the same thing happens (device: 808) for a Release build. A Debug build starts ok from QtCreator (but doesn't start from the phone...).

    Everything works on Belle without Fp1 (N8). Clearly, something was broken with Fp1, which is not unusual, unfortunately.
    yes, exactly. hope it will be fixed in fp2 (if any)

  12. #12
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    I just tried this on my 808 PureView with a random project and I see no problem debugging it or running the Release build.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  13. #13
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Finland
    Posts
    91

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    Quote Originally Posted by mvuori View Post
    For me, the same thing happens (device: 808) for a Release build. A Debug build starts ok from QtCreator (but doesn't start from the phone...).

    Everything works on Belle without Fp1 (N8). Clearly, something was broken with Fp1, which is not unusual, unfortunately.
    I have exactly same problem with release build.

  14. #14
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    May 2012
    Posts
    5

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator


  15. #15
    Registered User
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    90

    Re: Cant run app on Belle fp1 device from QtCreator

    No. It is not a solution to the problem.

Similar Threads

  1. where's the build config for the Symbian Belle device in QtCreator?
    By planetLars in forum [Archived] Qt SDKs and Tools
    Replies: 2
    Last Post: 2012-02-22, 05:18
  2. Replies: 3
    Last Post: 2011-03-12, 00:20
  3. QtCreator Could not create file on device
    By Fillinger in forum [Archived] Qt SDKs and Tools
    Replies: 1
    Last Post: 2010-08-04, 15:49
  4. [moved] QtCreator on device debuging
    By BalajiR in forum [Archived] Qt SDKs and Tools
    Replies: 0
    Last Post: 2010-02-17, 11:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×