×

Discussion Board

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    4

    installing created theme issue

    i'm using nokia 5230 S60 5th and i have created theme for that using carbide.ui symbian theme editor and exported to mobile in all possible type (as folder, as zip file etc) but the mobile doesn't supporting or installing what'm suppose to do now please help me (johnsonvc.66@gmail.com)

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,166

    Re: installing created theme issue

    What kind of file is it that you try installing ?
    how did you make it ?
    what is the actual behaviour (in details, and copy all error notes shown in english to here) when it fails to install ?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    4

    Re: installing created theme issue

    I had created a Theme for S6 5th edition -v2.1.1 using "Carbide.ui Symbian Theme edition".
    After editing I went to create the sis deployment package. But when I click finish it showing "The following error occured in the packaging process: java.io.file Not Found Exception:C:\Program Files (x86)\Nokia\Carbide.ui Symbian\eclipse\plugins\com.nokia.tools.packaging_2.0.0.201110311148\runtime\win32\SKIN_COMPILER.exe(access is denied)"

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,166

    Re: installing created theme issue

    ok, sounds like a tool problems, from which unfortunatelly I would not know too much at all. Anyway, maybe you could checkw hether it did make teh sis file, and whether you could manually install it

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    4

    Re: installing created theme issue

    thank you sir for taking interest in my case
    I found the below solution from this form only by one of the member posted for the same issue but for me it's very hard to understand if you get anything can you suggest that solution to me in simple words
    (hi budy i got the same problem and finally i
    found the solution
    first thing u got to delete ur carbide from the root
    use (yourinstaller software) then re install it again
    and try to package the sample theme if it work
    then fine and to keep it this way never change the icon with jpeg extension never ever thats
    currept your skin complier try to convert the jpeg
    to svg now congratulation it's work ... by the
    way ur so lucky i saw ur post coz i wrote this
    exclusivly in here and if u searching in a whole
    sites u never find it)
    Thank you

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    2,571

    Re: installing created theme issue

    Hi Johnson vc,

    I will attempt to translate this "solution" - note that I know nothing about carbide theme edition and have not verified this. Note also that this English is quite bad, so my interpretation could be wrong.

    Step 1. Create a clean carbide theme edition installation - uninstall the old one and delete anything of it left on the drive. Then reinstall the SDK.

    Step 2. The theme edition has a "sample" project. Try to package and install this sample theme. If that works, you know that your toolchain is working well.

    The last part is confusing, but I THINK its saying that there is some icon with a jpg extension that you must not change. However since this is so confusing, I'd suggest you try "my" step 3 below.

    Step 3. Add a small parts of your theme into the sample project and then retest installation. At least then if something breaks, you will know "approximately" what it was.

    Hope that helps.

    Regards
    Hamish

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    4

    Re: installing created theme issue

    thank you
    Mr hamishwillee, i did what you mentioned previosly now its working. And thanks Mr symbianyucca for taking interest in my case
    Now i'm using my own theme in my phone
    Thank you alot

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    2,571

    Re: installing created theme issue

    That's great news - thanks for letting us know.

Similar Threads

  1. Theme created with Carbide.ui 3.4 S60 5th Edition plug-in
    By emilyson in forum [Closed] Publishing to Nokia Store
    Replies: 1
    Last Post: 2010-05-20, 23:29
  2. Problems with theme created in Carbide.ui 3.1
    By proyecthunter in forum Streaming and Video
    Replies: 1
    Last Post: 2006-10-29, 17:24
  3. SIS File Error when installing a theme from Theme Studio
    By theodark in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 1
    Last Post: 2004-06-30, 15:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×