×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Location
    Germany
    Posts
    598

    OpenGL broken when phone is set to non-English language

    Yes you read that well.
    Apparently I have an issue with my application framework.
    When a device is set to non-English language my OpenGL rendering is broken.
    Colors are all wrong and muli-texturing is not working.
    Pointer event handling is also somewhat broken which has me thinking there might be something wrong with my window when the phone is not set to English.

    Has anyone seen something like that before?

    I only provide RSC files no R01 or any other variant.
    I can reproduce similar behavior on various Belle phones: E7, E6, 701.
    I can't tell if it's a regression introduced in Belle.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Location
    Germany
    Posts
    598

    Re: OpenGL broken when phone is set to non-English language

    I tried the Texture example from the SDK and it does not have that problem.
    My framework startup sequence is very similar to those openglex examples.
    I just don't get it. Nasty bug this one.
    What has the language to do with OpenGL?
    I'm guessing my container window get messed up for some reason.

  3. #3
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,751

    Re: OpenGL broken when phone is set to non-English language

    Do you have any text files involved for storing floating point numbers (configuration, perhaps models, colors, normalized coordinates for pointer events)? Mis-parsing numbers can be a reason.
    Needless to say, as long as the example works fine the conclusion about OpenGL vs. language setting is not necessarily correct.
    It may be useful to check if there are devices not producing this behaviour, after all there have been really some re-structuring in the graphical subsystem around Symbian^3.
    Last edited by wizard_hu_; 2013-01-20 at 12:15.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Location
    Germany
    Posts
    598

    Re: OpenGL broken when phone is set to non-English language

    Good point Wiz. I do a lot of text parsing in fact the whole scene is defined by text files. I do use TLex extensively. Can I force the local to English in app to fix my parsing?

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Location
    Germany
    Posts
    598

    Re: OpenGL broken when phone is set to non-English language

    Just tested that on Vivaz Pro which is S60 5th ed / S^1 and I have the same issue. It must be the parsing.
    Last edited by lenclud; 2013-01-20 at 13:14.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Location
    Germany
    Posts
    598

    Re: OpenGL broken when phone is set to non-English language

    You made my day Wiz. Just passing the decimal point as parameter to TLex::Val fixed it.
    Can I do something to thank you?

Similar Threads

  1. none-english language
    By shaii in forum [Closed] Publishing to Nokia Store
    Replies: 1
    Last Post: 2010-01-21, 14:36
  2. How to send sms in a language other than english
    By priyakeshav28@gmail.com in forum General Messaging
    Replies: 0
    Last Post: 2009-05-06, 07:17
  3. Replies: 5
    Last Post: 2009-01-23, 11:48
  4. sms not support any language instead english......
    By aamitgupta in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 7
    Last Post: 2009-01-22, 13:22
  5. Replies: 5
    Last Post: 2006-10-26, 09:35

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×