×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Hamburg, Germany
    Posts
    285

    S40 FullTouch: Icons (List, Categorybar) not displayed on device

    Hello developers,

    I have icons displayed in the emulator, but not on the device.

    Normally this is because of some lower/uppercase problems( which windows ignores) .

    But my icons are displayed when I paint them on a canvas. So there is noting wrong with the image pathes, and the device is able to display them.

    When I display them in an LCDUI-List or in a Full-Touch-Category-Bar, they are not displayed.

    Are there constraints for the icons? My icons are 24pixels square, png, 8bit-color or 4-bit color, without transparency.

    Regards

    Karsten Meier

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    4,105

    Re: S40 FullTouch: Icons (List, Categorybar) not displayed on device

    Not aware of anything, but category bar icons should be white, shouldn’t they? Anyway, I would start with the Series 40 UI Component Demos and replace their icons with my ones.

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bangalore , India
    Posts
    4,429

    Re: S40 FullTouch: Icons (List, Categorybar) not displayed on device

    @Karsten, If I remember the icon size for category bar is 26x26 - Can you give a try with sample icons available in Nokia Icon ToolKit ? http://www.developer.nokia.com/Resou...-creation.html

    Regads
    Gopal

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Hamburg, Germany
    Posts
    285

    Re: S40 FullTouch: Icons (List, Categorybar) not displayed on device

    It looks like the png is not allowed to be indexed.
    24 Pixel width is not a problem.
    When I store them as grayscale, it is displayed in the category bar.

    I also got success to have a rbg colors png as list icon, with bright red. But a indexed file with only two gray colors in the color map is not displayed.
    (on older phones it was the the other way around, 24bit rgb was problematic. Also I normally try to compress images as much as possible in mobile development)


    Regards

    Karsten Meier

Similar Threads

  1. code is compiled successfully but icons are not displayed on my Grids
    By jyotideep in forum Symbian User Interface
    Replies: 2
    Last Post: 2012-08-28, 10:51
  2. Replies: 1
    Last Post: 2011-01-30, 16:04
  3. icons no displayed in column list box urgent help needed.
    By Rajani_sp in forum Symbian User Interface
    Replies: 0
    Last Post: 2007-11-20, 12:49
  4. icons are not getting displayed
    By nokiarulz in forum Symbian User Interface
    Replies: 3
    Last Post: 2007-02-07, 12:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×