×

Discussion Board

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    19

    Traffic Incidents display....

    Hey,

    How do I add in the bool option to display TRAFFIC INCIDENTS on my existing Here map container.

    JSON Rest API?

    H

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    May 2007
    Location
    21.46 N 72.11 E
    Posts
    3,801

    Re: Traffic Incidents display....

    Quote Originally Posted by harvo18 View Post
    Hey,

    How do I add in the bool option to display TRAFFIC INCIDENTS on my existing Here map container.

    JSON Rest API?

    H
    I assume you mean traffic data overlay on your map container. Here is how you do it,

    Code:
    // Get the DOM node to which we will append the map
    var mapContainer = document.getElementById("mapContainer");
    // Create a map inside the map container DOM node
    var map = new nokia.maps.map.Display(mapContainer, {
    	// initial center and zoom level of the map
    	center: [51.49, -0.12],
    	zoomLevel: 13,
    	components: [
    		// ZoomBar provides a UI to zoom the map in & out
    		new nokia.maps.map.component.ZoomBar(), 
    		// We add the behavior component to allow panning / zooming of the map
    		new nokia.maps.map.component.Behavior(),
    		// Creates a toggle button to show/hide traffic information on the map
    		new nokia.maps.map.component.Traffic()
    	]
    });
    
    // Enable traffic layer
    map.overlays.add(nokia.maps.map.Display.TRAFFIC);
    Hope it helps.
    Pankaj Nathani
    www.croozeus.com

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    19

    Re: Traffic Incidents display....

    Hey croozeus,

    thanks, that just shows the traffic overlay though, not the incidents I can see in the the demo version online. I wish I could attach a file with a screen shot of them in.

    Harvo18

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    May 2007
    Location
    21.46 N 72.11 E
    Posts
    3,801

    Re: Traffic Incidents display....

    Quote Originally Posted by harvo18 View Post
    Hey croozeus,

    thanks, that just shows the traffic overlay though, not the incidents I can see in the the demo version online. I wish I could attach a file with a screen shot of them in.

    Harvo18
    Please point me to the demo link where you see this. Alternatively, you may attach a screenshot (the forum supports this) or upload elsewhere and provide a link.
    Pankaj Nathani
    www.croozeus.com

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    19

    Re: Traffic Incidents display....

    Hi,

    The traffic icon does not appear on the Iphone 4 in portrait mode when added to the page : new nokia.maps.map.component.Traffic()
    It's displays correctly in landscape mode.

    Is there a fix?

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    19

    Re: Traffic Incidents display....

    This is a new post and I don't know how to delete the previous message !

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    19

    Re: Traffic Incidents display....

    Thanks for the quick reply....here is the link to the traffic incidents.....

    http://here.com/53.5828602,-1.048874...ffic%20map.day

    Harvo
    Last edited by harvo18; 2013-03-07 at 09:06.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    19

    Re: Traffic Incidents display....

    Hey,

    Did you find an answer for this issue?

    Thanks

    H

  9. #9
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Berlin
    Posts
    289

    Re: Traffic Incidents display....

    Adding traffic incidents is not freely and publicly available due to licensing constraints. If you read the Licensing and Terms of the API, you will see that although traffic tile service is included in the CORE package, traffic incidents are not. This is currently an enterprise feature - to obtain it you will need to Request a custom package with more features at the bottom of the plans page

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    19

    Re: Traffic Incidents display....

    Thanks Jason,

    We have this with Nokia, how do we access the 'enterprise features'? Is there a separate API page with different methods etc?

  11. #11
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Berlin
    Posts
    289

    Re: Traffic Incidents display....

    Yes, Enterprise is separate - I have PM'd you the details.

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    19

    Re: Traffic Incidents display....

    Thanks Jas,

    I have asked our team and they have supplied a username and pword for the enterprise version, it's all in there.

    Thanks again.

    H

Similar Threads

  1. Warning: Traffic View: Listing of TCP/UDP Received traffic is set to off (see Monitor
    By duanbo in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 4
    Last Post: 2009-01-16, 11:04
  2. RTP traffic
    By cristinamj in forum VoIP
    Replies: 1
    Last Post: 2008-03-05, 10:49
  3. SMS vs. Data Traffic
    By ujp2pm in forum Mobile Java General
    Replies: 0
    Last Post: 2004-01-23, 13:57
  4. More about Bluetooth traffic on PC
    By gigidg in forum Bluetooth Technology
    Replies: 0
    Last Post: 2003-09-18, 14:28
  5. Traffic-i
    By pwarner in forum General Development Questions
    Replies: 0
    Last Post: 2003-04-23, 15:01

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×