×

Discussion Board

Results 1 to 13 of 13

Hybrid View

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    It appears that the user agent string given by this emulator i.e. using javascript's navigator.userAgent, is inaccurate.

    What I see is:
    Code:
    mozilla/5.0 (x11; linux86_64; rv:5.0.1) gecko/20121205 osre/2.2.1.4
    But when I go to whatismyuseragent.com or http://show-ip.net/useragent/ to check, I get this:
    Code:
    Mozilla/5.0 (Series40; Nokia305/gadCEX3.60; Profile/MIDP-2.1 Configuration/CLDC-1.1) Gecko/20100401 S400viBrowser/2.0.2.68.9
    How can I resolve this? I need this for some client-side features I'm testing.

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    7,395

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    The UA you're seeing... is this from the browser, or from a Java app?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    It's from the Browser App on the Phone emulator

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    7,395

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    You might find someone with a better idea of the emulator browser behaviour over at the Asha web apps board.

    You might need a real device - you can access Nokia devices remotely in the remote device access section, though there does not appear to be a 305 there yet.

    Sorry I can't add more... someone else might yet contribute.

    Cheers,
    Graham.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Thanks. I appreciate the suggestions. I'll look into the Asha Web apps board.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    It appears that the user agent string given by this emulator i.e. using javascript's navigator.userAgent, is inaccurate.

    What I see is:
    Code:
    mozilla/5.0 (x11; linux86_64; rv:5.0.1) gecko/20121205 osre/2.2.1.4
    But when I go to http://whatismyuseragent.com or http://show-ip.net/useragent/ to check, I get this:
    Code:
    Mozilla/5.0 (Series40; Nokia305/gadCEX3.60; Profile/MIDP-2.1 Configuration/CLDC-1.1) Gecko/20100401 S400viBrowser/2.0.2.68.9
    How can I resolve this? I need this for some client-side features I'm testing.

  7. #7
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    May 2007
    Location
    21.46 N 72.11 E
    Posts
    3,796

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Yes, the simulator returns the linux86_64 user agent on cloud preview. You may report a bug here: http://www.developer.nokia.com/bugs/...ct=Series%2040

    If you however run the simulator in local preview mode, it gives the Series 40 user agent.
    Pankaj Nathani
    www.croozeus.com

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Hi Croozeus,

    Thanks for the info.

    How do I run the simulator in local preview mode?!

  9. #9
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    May 2007
    Location
    21.46 N 72.11 E
    Posts
    3,796

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Quote Originally Posted by ohill View Post
    Hi Croozeus,

    Thanks for the info.

    How do I run the simulator in local preview mode?!
    Right click on the project -> choose Local Preview of web app. The shortcut is Ctr + R.
    Pankaj Nathani
    www.croozeus.com

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Quote Originally Posted by croozeus View Post
    Right click on the project -> choose Local Preview of web app. The shortcut is Ctr + R.
    Are you referring to the Eclipse IDE, because I didn't install that, I only installed the Emulator?!

Similar Threads

  1. Get user agent string during runtime
    By pixsta in forum Nokia N9
    Replies: 3
    Last Post: 2012-02-13, 17:44
  2. Getting user agent string...
    By shiva.n in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 19
    Last Post: 2010-08-26, 08:43
  3. User Agent String
    By mind_freak in forum Qt
    Replies: 2
    Last Post: 2010-04-06, 17:33
  4. User Agent String
    By shankx in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2009-05-25, 08:31
  5. Nokia 7380: Incorrect User-Agent
    By knorring in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2006-06-03, 21:11

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×