×

Discussion Board

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    It appears that the user agent string given by this emulator i.e. using javascript's navigator.userAgent, is inaccurate.

    What I see is:
    Code:
    mozilla/5.0 (x11; linux86_64; rv:5.0.1) gecko/20121205 osre/2.2.1.4
    But when I go to whatismyuseragent.com or http://show-ip.net/useragent/ to check, I get this:
    Code:
    Mozilla/5.0 (Series40; Nokia305/gadCEX3.60; Profile/MIDP-2.1 Configuration/CLDC-1.1) Gecko/20100401 S400viBrowser/2.0.2.68.9
    How can I resolve this? I need this for some client-side features I'm testing.

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    7,395

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    The UA you're seeing... is this from the browser, or from a Java app?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    It's from the Browser App on the Phone emulator

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Cheshire, UK
    Posts
    7,395

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    You might find someone with a better idea of the emulator browser behaviour over at the Asha web apps board.

    You might need a real device - you can access Nokia devices remotely in the remote device access section, though there does not appear to be a 305 there yet.

    Sorry I can't add more... someone else might yet contribute.

    Cheers,
    Graham.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Thanks. I appreciate the suggestions. I'll look into the Asha Web apps board.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    It appears that the user agent string given by this emulator i.e. using javascript's navigator.userAgent, is inaccurate.

    What I see is:
    Code:
    mozilla/5.0 (x11; linux86_64; rv:5.0.1) gecko/20121205 osre/2.2.1.4
    But when I go to http://whatismyuseragent.com or http://show-ip.net/useragent/ to check, I get this:
    Code:
    Mozilla/5.0 (Series40; Nokia305/gadCEX3.60; Profile/MIDP-2.1 Configuration/CLDC-1.1) Gecko/20100401 S400viBrowser/2.0.2.68.9
    How can I resolve this? I need this for some client-side features I'm testing.

  7. #7
    Wiki Moderators
    Join Date
    May 2007
    Location
    21.46 N 72.11 E
    Posts
    3,779

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Yes, the simulator returns the linux86_64 user agent on cloud preview. You may report a bug here: http://www.developer.nokia.com/bugs/...ct=Series%2040

    If you however run the simulator in local preview mode, it gives the Series 40 user agent.
    Pankaj Nathani
    www.croozeus.com

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Hi Croozeus,

    Thanks for the info.

    How do I run the simulator in local preview mode?!

  9. #9
    Wiki Moderators
    Join Date
    May 2007
    Location
    21.46 N 72.11 E
    Posts
    3,779

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Quote Originally Posted by ohill View Post
    Hi Croozeus,

    Thanks for the info.

    How do I run the simulator in local preview mode?!
    Right click on the project -> choose Local Preview of web app. The shortcut is Ctr + R.
    Pankaj Nathani
    www.croozeus.com

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Quote Originally Posted by croozeus View Post
    Right click on the project -> choose Local Preview of web app. The shortcut is Ctr + R.
    Are you referring to the Eclipse IDE, because I didn't install that, I only installed the Emulator?!

  11. #11
    Wiki Moderators
    Join Date
    May 2007
    Location
    21.46 N 72.11 E
    Posts
    3,779

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Quote Originally Posted by ohill View Post
    Are you referring to the Eclipse IDE, because I didn't install that, I only installed the Emulator?!
    Where did you install the emulator from? I'm assuming you're using Nokia Web Tools, aren't you?

    https://www.developer.nokia.com/info...Web_Tools.html
    Pankaj Nathani
    www.croozeus.com

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Quote Originally Posted by croozeus View Post
    Where did you install the emulator from? I'm assuming you're using Nokia Web Tools, aren't you?

    https://www.developer.nokia.com/info...Web_Tools.html

    No, I'm using Java Tools (specifically the one with Nokia Asha 305 Emulator): http://www.developer.nokia.com/Devel...platform_SDKs/

  13. #13
    Wiki Moderators
    Join Date
    May 2007
    Location
    21.46 N 72.11 E
    Posts
    3,779

    Re: Incorrect User Agent String for Nokia Asha 305 Emulator

    Quote Originally Posted by ohill View Post
    No, I'm using Java Tools (specifically the one with Nokia Asha 305 Emulator): http://www.developer.nokia.com/Devel...platform_SDKs/
    You should use Nokia Web Tools for S40 Web Apps. I was referring to the simulator provided by Nokia Web Tools.

    https://www.developer.nokia.com/info...Web_Tools.html
    Pankaj Nathani
    www.croozeus.com

Similar Threads

  1. Get user agent string during runtime
    By pixsta in forum Nokia N9
    Replies: 3
    Last Post: 2012-02-13, 17:44
  2. Getting user agent string...
    By shiva.n in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 19
    Last Post: 2010-08-26, 08:43
  3. User Agent String
    By mind_freak in forum Qt
    Replies: 2
    Last Post: 2010-04-06, 17:33
  4. User Agent String
    By shankx in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2009-05-25, 08:31
  5. Nokia 7380: Incorrect User-Agent
    By knorring in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2006-06-03, 21:11

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •