×

Discussion Board

Results 1 to 15 of 53

Hybrid View

  1. #1
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,280

    Cool Image and name as expected not showing when a Symbian app is rebuilt, Updated again

    I have rebuilt ny S60 3rd and Symbian^3 application making some changes in the code or Updating the prsent application.


    Noe the app works fine as expected only but the Expected Image and application name not showing

    and showing the default application icon (not the original Image i.e expected) and name as "MyView_0x2004aa1e.exe" for one app


    and "MyView_0x2004aa1d.exe " for other application.



    Why my application icon which is prescribed or given in the image folder i.e .svg is not showing.


    Where Iam wrong ?

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,179

    Re: Image and name as expected not showing when a Symbian app is rebuilt, Updated ag

    Basically, the svg is not used directly as icon. Also you MUST always remember tellw ehther this is emulator or device problem.

    so make sure your SVG is in correct SVG-T format, then make the mif file from it. Then see that the mif file is correctly referenced in your application registration file. then rebuild the instalaltion file.

    For emulator, just go and delete the old mif files & registration resource file from the emulator folders. Copy manually the mif file into the emulator folders, and rebuild.

    With device, uninstall the old application, and reinstall the new sis file. Restart the device and see whether the icon changed.

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,280

    Re: Image and name as expected not showing when a Symbian app is rebuilt, Updated ag

    Yucca This is device problem.

    Shall I delete the Old mif files now also?

    Restarted the device and checked , Image did not changed and the name too.

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,179

    Re: Image and name as expected not showing when a Symbian app is rebuilt, Updated ag

    you should delete old mif file, also check the resource file included in the sis file, and delete the original, so then at least when you build you should get them refreshed.

  5. #5
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,280

    Re: Image and name as expected not showing when a Symbian app is rebuilt, Updated ag

    Ok I will update you soon.


    Do You want me to remove the line ""$(EPOCROOT)Epoc32\data\z\resource\apps\MYView_newImage.mif" -"!:\resource\apps\MYView_newImage.mif"" from .pkg file also

    shall I go to the path and delete the mif created already ?

  6. #6
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Finland
    Posts
    4,572

    Re: Image and name as expected not showing when a Symbian app is rebuilt, Updated ag

    Quote Originally Posted by GTO_India View Post
    Do You want me to remove the line ""$(EPOCROOT)Epoc32\data\z\resource\apps\MYView_newImage.mif" -"!:\resource\apps\MYView_newImage.mif"" from .pkg file also
    Simple logic is if you dont package the files required to put it in the device, your application wont find the file and you will get system error.


    Quote Originally Posted by GTO_India View Post
    shall I go to the path and delete the mif created already ?
    The logic here is that make sure that you have a newly created file. Either you delete it or check the timestamp to see that its newly created.

  7. #7
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1,280

    Re: Image and name as expected not showing when a Symbian app is rebuilt, Updated ag

    Yes Yucca I have deleted the mif files from the path mentioned in the .pkg file.

    And again rebuilt the application Iam seeing all files like .mbm, newImage.mif and newImage.bmb are created back again except the file "MyView_0x2004xxxx.mif"(AppName_0x2004xxxx.mif).


    iam seeing that "AppName_0x2004xxxx.mif" is not getting created and Error showing can't find the file AppName_0x2004xxxx.mif.

  8. #8
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,179

    Re: Image and name as expected not showing when a Symbian app is rebuilt, Updated ag

    check your ide console for any errors. Also you could use mifconv to create the mif file manually

Similar Threads

  1. image not showing !
    By Thirdage in forum Qt
    Replies: 2
    Last Post: 2013-04-13, 12:52
  2. Delays to be expected: Symbian Signed and Nokia Services heavily short-handed
    By aaumala in forum Symbian Signed Support, Application Packaging and Distribution and Security
    Replies: 0
    Last Post: 2011-04-12, 13:39
  3. Bmp image not showing
    By anindyasen.cse in forum Symbian User Interface
    Replies: 4
    Last Post: 2009-03-07, 07:26
  4. Image not being updated Problem
    By coolblues5000 in forum Symbian Media (Closed)
    Replies: 4
    Last Post: 2008-11-10, 03:54

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×