×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2013
    Posts
    159

    please help me ,Facing problem during run my app on different simulator

    I am working on S40 using sdk2.0 and lwuit1.5.now I am facing problem run my app on different emulaton.i want to make my app resolution independent .so I devided every component in percentage on basis of total height and width of screen.but main problem is that it run on default emulator of sdk2.0 properly but when I run same code on emulator of sdk1.0 then UI become unstructured . So please tell me solution of my problem .

  2. #2
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    685

    Re: please help me ,Facing problem during run my app on different simulator

    There is no one solution or simple solution, you have to design your app UI to match different screen resolution.
    You can either set your forms as scrollable (which mean the entire UI in a form can be scrolled up and down to reveal unseeing parts) however some users might find this confusing.
    You can change some of your layouts to others (FlowLayout can append lots of component one after the other both in rows and cols)
    also it would help us to help you if you post 2 screenshots of the UI that works on the sdk2.0 emulator and that doesnt work on the sdk1.0 emulator.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    May 2013
    Posts
    159

    Re: please help me ,Facing problem during run my app on different simulator

    shai I am sending snapshot of UI on both emulator which is facing problem.http://imgur.com/GFxwZUT

  4. #4
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    685

    Re: please help me ,Facing problem during run my app on different simulator

    Actually it doesnt seem that bad, is your menu scrollable?

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    May 2013
    Posts
    159

    Re: please help me ,Facing problem during run my app on different simulator

    no shai my menu bar is not scrollable

  6. #6
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    685

    Re: please help me ,Facing problem during run my app on different simulator

    So why dont u just set it as scrollable and then you wont have a problem?

Similar Threads

  1. facing problem in getting msisdn
    By india123 in forum General Development Questions
    Replies: 1
    Last Post: 2009-11-11, 16:44
  2. another problem facing ..
    By dwivedi in forum Symbian Signed Support, Application Packaging and Distribution and Security
    Replies: 3
    Last Post: 2009-05-08, 15:04
  3. Facing problem with RMS
    By aditya.binju in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2006-12-04, 12:06
  4. i m facing problem in IAP
    By iaj in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2006-06-17, 08:37
  5. facing problem in .mbm file!!!!
    By call2kk in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2005-06-09, 16:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×