×

Discussion Board

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2,356

    YouTube API doesn't work on WP8

    Hi,

    I am getting some strange issue.
    I have created an YouTube article for WP8 and it was working fine. http://developer.nokia.com/Community...e_API_response

    Now today when I tried to use this article its getting some error message " System.Net.WebException: The remote server returned an error: NotFound".
    So i tried few steps:

    1. I created an sample app targeting WP7 and added the below code, and request for www.youtube.com
    HTML Code:
     WebClient xmlClient = new WebClient();
                xmlClient.DownloadStringCompleted += new DownloadStringCompletedEventHandler(DownloadStringCompleted_GetVideoUrl);
                xmlClient.DownloadStringAsync(new Uri(VideoRequest, UriKind.RelativeOrAbsolute));
    2. I am able to run successfully on both WP7 and Wp8
    3. Now I create another sample app targeting WP8 and paste the same code, I get the error.
    4. The app targeting WP8 returns proper response to all URLs like google facebook etc, but not YouTube.

    Is there anything you came across similar.


    Regards
    Somnath

  2. #2
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    546

    Re: YouTube API doesn't work on WP8

    Are the correct permissions set in the App Manifest as it's a new project? also, have you tried any other URLs?

  3. #3
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2,356

    Re: YouTube API doesn't work on WP8

    you mean to say WMAppManifest.xml , if than its properly set.

    I have added that if I create the project targeting wp7 then it works on both Wp7 and 8 devices.
    But if I create the app targeting wp8 then it doesn't work and throws the error.

    Even if I create and app targeting wp7 and later upgrade it to WP8 than also it throws error.

  4. #4
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    546

    Re: YouTube API doesn't work on WP8

    I would guess that WebClient sends a different user agent from WP7 vs WP8 - that could be the cause, but you would have to use something like Fiddler to see the traffic properly.

    Also, are you using the official API or just scraping the site?

  5. #5
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2,356

    Re: YouTube API doesn't work on WP8

    I am using youtube official API. just www.youtube.com returns error , rest other url works fine.

    I also tried with HttpWebRequest but the same result.

  6. #6
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Portugal
    Posts
    940

    Re: YouTube API doesn't work on WP8

    I didnt tested programaticaly but today I noticed that the Microsoft Youtube app is also not working. Can this be Youtube revoking keys for non-official youtube apps again? Just thinking out loud.

  7. #7
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    546

    Re: YouTube API doesn't work on WP8

    Quote Originally Posted by joaocardoso View Post
    I didnt tested programaticaly but today I noticed that the Microsoft Youtube app is also not working. Can this be Youtube revoking keys for non-official youtube apps again? Just thinking out loud.
    The 'official' YouTube app uses a private API + key. That key has been blocked but the public API is unaffected as MetroTube uses it, I believe.

    I would have to see Fiddler logs of the WP7 and WP8 version to see what's going on.

  8. #8
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2,356

    Re: YouTube API doesn't work on WP8

    Quote Originally Posted by theothernt View Post
    The 'official' YouTube app uses a private API + key. That key has been blocked but the public API is unaffected as MetroTube uses it, I believe.

    I would have to see Fiddler logs of the WP7 and WP8 version to see what's going on.
    I get a "Payment Required" message with a error code 402

  9. #9
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    546

    Re: YouTube API doesn't work on WP8

    What is the exact URL you are calling? is it a POST or a GET?

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    1

    Re: YouTube API doesn't work on WP8

    I had someone ask me about my YouTube app today and whether or not it worked. It seems that the rumor is spreading fast.

  11. #11
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    546

    Re: YouTube API doesn't work on WP8

    Quote Originally Posted by KariJ View Post
    I had someone ask me about my YouTube app today and whether or not it worked. It seems that the rumor is spreading fast.
    Can you give a little more detail please - what app and how is it not working?

    Note: the API is working - Metrotube works.

Similar Threads

  1. Preinstalled Youtube doesn't run on my E72
    By olivex in forum Streaming and Video
    Replies: 1
    Last Post: 2010-01-13, 15:34
  2. it doesn't work!
    By xarris_ in forum Mobile Java General
    Replies: 5
    Last Post: 2007-04-17, 04:49
  3. Nokia 5210 BUG: AT+CPBR DOESN'T WORK!! So what other AT cmd doesn't???
    By g3v70 in forum PC Suite API and PC Connectivity SDK
    Replies: 2
    Last Post: 2004-02-20, 14:55
  4. still doesn't work
    By baron__Rojo in forum PC Suite API and PC Connectivity SDK
    Replies: 1
    Last Post: 2003-06-25, 17:09
  5. Why PC connectivity SDK 2.1 doesn't work while Logomanager work?
    By ngkanto in forum PC Suite API and PC Connectivity SDK
    Replies: 4
    Last Post: 2002-10-15, 05:10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×