×

Discussion Board

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    10

    Emulator doesn't keep my RecordStores after restarting

    I have a simple piece of code that creates a new RecordStore and adds a single record to it. This executes fine, and after running it if I call

    RecordStore.listRecordStores()

    it shows the newly created RecordStore.

    However, when running this in a Nokia emulator, I find that when I restart the emulator the RecordStore is no longer there. This works fine using Sun's Wireless Toolkit - is there a setting somewhere to enable persistent storage of RecordStores in the emulator (I'm using the 7210 emulator but it's probably the same across them all)? I tried adding the "MIDlet-Data-Size" attribute to the JAD file, but it didn't help.

    Thanks!

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    37
    if you want the emulator to save the RMS, you have to shut your app in the emulator before shutting the emulator itself. For example, at the end of your emulating session, just press the OFF button and once the emulator is in 'telephone mode', close the emulator.
    You should find the RMS in the apps directory of the emulator.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Finland, Tampere
    Posts
    1,113
    pdm9
    You probably forget to close RecordStore

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    37
    yeah or probably not, since i have the same behaviour and you can believe me, i don't forget to close the record store.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Finland, Tampere
    Posts
    1,113
    Hmm, my record stores persist between application launches.
    I use 7210 emulator.

    Those I have another problem
    When I delete record store, it still exists on the next launch. On the phone it works fine

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    10
    I didn't forget to close the RecordStore - sorry, I should have mentioned that.

    I will try closing the application on the phone tonight and see if that fixes it, thanks.

    I'll keep you posted!

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    10

    Thanks esteinitz!

    Shutting down the application in the emulator fixed the problem - thanks a lot!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×